Hlavní obsah

Třetí místo nikoho nezajímá, ví Pöpperle a nechápe, proč se Sparta zbláznila

Byl jedním z pamětníků, kteří před dvěma lety ve sparťanském kádru zažili překvapivé čtvrtfinálové vyřazení od brněnské Komety. Nyní gólman Tomáš Pöpperle věřil, že Holešovičtí svému soupeři vše oplatí a po sedmi letech si konečně zahrají o titul. Jenže po nevídaném kolapsu přišel další krach. „Na třetí místo nikdo nekouká, nikoho to nezajímá,“ netěší ho nyní ani zisk bronzu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Brna Ondřej Dlapa (uprostřed) a brankář Sparty Tomáš Pöpperle během 7. utkání semifinále.

Článek

„Měli jsme začátek snů, pak jsme ale Brno nepochopitelně vrátili do hry a nebyli schopní zareagovat, abychom průběh zápasu ještě zvrátili," kroutil hlavou devětadvacetiletý brankář nad tím, že Spartě nestačil ani náskok 2:0, který měla k dispozici už po necelé minutě a půl hry.

V prostřední části hry navíc Kometa obrat dokonala, když třemi góly odskočila na 5:3. „Úplně jsme se zbláznili a prohráli si tím nejen zápas, ale i celou sezónu. Vůbec nevím, co se tam stalo. Začali jsme u nás (v obranném pásmu) mít bordel, Brno najednou hrálo bezhlavě dopředu a my jsme nebyli schopní odpovědět a postavit se tomu. Člověk si v tu chvílí říká, že ani není možné, jak mu tam padají góly," uvedl Pöpperle, který v základní části ovládl statistiky brankářů a vychytal jedenáct čistý kont, čímž vyrovnal extraligový rekord.

Z domácí výhody udělali nevýhodu

Jenže ve vyřazovacích bojích ani on Spartu k vysněnému titulu nedovedl. Přestože on rozhodně nebyl tím, kdo by za konec sparťanů mohl. Úspěšnost zákroků si udržel nad devadesáti procenty. „Nedá se nic dělat. Každý jsme měli úplně jinou vidinu, ale holt zvítězil připravenější, to musíme sportovně přiznat," pogratuloval Brnu k postupu.

„Celou sérii jsme tahali za kratší konec a pořád jenom dotahovali. Nebyli jsme schopní vyhrát dvakrát za sebou," hledal Pöpperle příčiny vyřazení a našel ještě jednu podstatnější. Zatímco v základní části prohrála Sparta na domácím ledě jen čtyři z šestadvaceti duelů, v sérii s Kometou padla v Holešovicích hned třikrát ze čtyř případů.

„Což je strašně moc. To je pak snad lepší začínat venku. Naše výhoda se stala nevýhodou," uvědomoval si broumovský rodák.

Reklama

Související témata: