Hlavní obsah

Broš řádil v Kladně, Boleslav je krůček od extraligy. Chomutov vydřel na Hané naději na záchranu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi se výrazně přiblížili návratu do nejvyšší soutěže. V desátém kole baráže zvítězili v Kladně 5:3. K účasti v příštím ročníku extraligy stačí hráčům z města automobilů získat ve zbylých dvou utkáních jeden bod. Naději na záchranu udržel v úterý Chomutov, který zvítězil v Olomouci 3:2 v prodloužení. Kohouti byli přitom blízko postupovým oslavám, v samotném závěru vedli nad soupeřem 2:1, pak ale srovnal Hruška a tři sekundy před koncem pětiminutového nastavení dokonal obrat Pirátů Bartečko.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi slaví gól na ledě Kladna v zápase desátého kola baráže.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině se v Kladně jako první radovali hosté, když se ve 26. minutě trefil Broš. Stejný hráč pak o pět minut později přidal druhou branku a vypadalo to, že se na ledě Rytířů žádné drama konat nebude. Jenže domácí v závěru prostřední dvacetiminutovky dokázali srovnat a stačilo jim k tomu pouhých jednasedmdesát vteřin. Nejprve snížil Šilhavý a vzápětí se prosadil i Tenkrát.

Na začátku závěrečné části bylo s Boleslavskými ještě hůř poté, co Dalecký dokonal kladenský obrat. Jenže radost domácích nevydržela příliš dlouho. V 44. minutě srovnal Látal a v 50. minutě zkompletoval hattrick Broš. Důležité tři body pro Středočechy pak ještě zpečetil gólem do prázdné klece Mikulík.

Hruška s Bartečkem udrželi Pirátům naději na záchranu

Svěřenci trenéra Výborného poté čekali, jak dopadne souběžně hraný duel mezi Olomoucí a Chomutovem. V případě, že by Piráti prohráli, mohli Boleslavští začít s postupovými oslavami, jenže na ně nakonec nedošlo.

Olomouc toužila po vítězství, kterým by si po patnácti letech zajistila start mezi elitou, a začal dobře. V 5. minutě rozjásal zaplněné ochozy Vodný. Ještě do první sirény sice srovnal Kaše, ve 47. minutě však vrátil Kohoutům jednobrankový náskok Jergl. Domácí poté nevyužili několik velkých šancí a to je mrzelo. Minutu a jedenáct sekund před koncem třetí třetiny totiž poslal Hruška zápas do prodloužení. V něm rozhodl v čase 64:57 Bartečko. Piráti tak odvrátili na Hané sestup, na druhou příčku zajišťující záchranu v extralize ztrácejí dvě kola před koncem čtyři body.

Baráž o hokejovou extraligu, 10. kolo:
Kladno - Mladá Boleslav 3:5
Branky: 37. Šilhavý, 38. Tenkrát, 42. Dalecký - 26., 31. a 50. Broš, 44. Látal, 60. Mikulík.
Olomouc - Chomutov 2:3 v prodl.
Branky: 5. Vodný, 47. Jergl - 13. Kaše, 59. D. Hruška, 65. Bartečko.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články