Hlavní obsah

Chomutov - Kladno 2:3Chomutov prohrál v baráži s Kladnem, oba celky sestupují z extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Patera 0 : 1
29. Hořava 0 : 2
29. Procházka 0 : 3
37. Stehlík 1 : 3
45. Kaše 2 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova sestoupili po dvou letech z extraligy. V pátečním utkání 11. kola baráže o účast v nejvyšší soutěži Severočeši prohráli s Kladnem 2:3, ale o jejich osudu bylo po výhře Olomouce nad Mladou Boleslaví 5:4 v prodloužení definitivně jasno už zhruba deset minut před koncem duelu.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Chomutova.

Článek

Domácí Piráti vstoupili do boje o naději na udržení proti jistě sestupujícímu Kladnu mírně aktivněji, ale větší šanci měl ve čtvrté minutě hostující Majeský, jehož ránu Martin Růžička vyrazil. Středočeši se pak ubránili při Procházkově akci a v deváté minutě se dostali do vedení. Majeský objel branku, našel volného Pateru, který zamířil do okryté branky.

Ve druhém dějství nejdříve ve 24. minutě Zagrapan trefil tyč a sudí dlouho zkoumali situaci na videu, než bylo jasné, že gól nepadl. Pak se hosté ubránili při Tenkrátově vyloučení a následně se jim naskytla po trestech pro Hromase a Bomersbacka na 55 vteřin přesilovka pěti proti třem.

Růžička po třetím gólu střídal

Při ní nejdříve mohl vyrovnat Gajovský, který ale po úniku Cháberu forhendem nepřekonal. Fauloval jej Majeský, ale Kladnu stačila ke zvýšení výhoda čtyř proti třem. Patera našel na levém kruhu Miloslava Hořavu a překonal přemísťujícího se chomutovského gólmana.

Za 36 vteřin se opět radovali Rytíři, když si Procházka pokus odražený od zadního mantinelu srazil do branky Martin Růžička, který zůstal chvíli bezmocně ležet v brankovišti. Následně jej vystřídal Kostúr. Domácí se nevzdali, pomohly jim přesilovky. Hráli tři za sebou a v té poslední Stehlík trefil levý horní roh.

A následoval další nápor, Rytíři odolávali až do 45. minuty, kdy Ondřej Kaše z dorážky snížil na rozdíl jediné branky. Při dalším tlaku ale Kladno odolalo a domácí nevyrovnali ani v závěru, kdy hráli po trestu ve hře pro Daleckého téměř pět minut přesilovku podpořenou power play.

Budoucnost je nejasná

Budoucnost chomutovského klubu je po sestupu do první ligy nejasná. Předseda představenstva a majitel klubu Jaroslav Veverka starší nemá chuť v klubu nadále pokračovat.

"Těžko o tom dneska hovořit, nicméně já mám vyjádření předsedy představenstva, že se na 90 procent rozhodl ukončit svoji činnost tady v Chomutově. To znamená konec," řekl novinářům generální manažer Pirátů Jaroslav Veverka mladší, syn majitele klubu.

"Hokej musí někdo platit. A bohužel Český svaz ledního hokeje nastavuje takové podmínky... Ten člověk, který sem dává peníze, má v současné době názor, že není ochoten dál sponzorovat hazardování financí Českého svazu ledního hokeje," dodal Veverka mladší.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. J. Stehlík (Krstev, Jaroslav Svoboda), 45. O. Kaše (Šagát) - 9. Patera (Majeský, M. Hořava), 29. M. Hořava (Patera, David Růžička), 29. L. Procházka (Eberle). Rozhodčí: Šindler, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7, navíc Dalecký (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3197.
Chomutov: Martin Růžička (29. Kostúr) - J. Stehlík, Malec, R. Havel, Krstev, Rutta, J. Mrázek, M. Jass - Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Šagát, Sikora, Hromas - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.
Kladno: Chábera - Majeský, David Růžička, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, Gutwald, Jankovič - M. Hořava, Patera, Tenkrát - Dalecký, Machač, Eberle - Šilhavý, Kuchler, Bílek - Strnad, Zagrapan. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec