Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 2:1Kladno se rozloučilo s extraligou výhrou nad Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Patera 1 : 0
42. Šilhavý 2 : 0
43. Švaňhal 2 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna se rozloučili s extraligou výhrou nad Olomoucí 2:1. Zápas závěrečného 12. kola baráže již nemohl nic změnit na tom, že Rytíři z nejvyšší soutěže sestupují a Olomouc se může těšit na návrat mezi elitu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Patrik Machač z Kladna (vpravo) zkouší vyzrát na olomouckého brankáře Tomáše Vošvrdu - ilustrační foto.

Článek

Domácí do posledního zápasu nastoupili jen s třemi formacemi, v brance dostal přednost Cikánek. Stejně jako Vošvrda ale moc práce neměl. V 7. minutě mohl otevřít skóre Strnad, ale s dorážkou neuspěl. Stejně dopadl i hostující Rác po přečíslení.

Moc zajímavých akcí k vidění nebylo, velkou šanci otevřít skóre měl v 28. minutě Tenkrát, Vošvrda ale jeho střelu zlikvidoval. Kladenský útočník neuspěl ani později, kdy mohl potrestat chybu olomouckého brankáře v rozehrávce.

Nakonec se ale Rytíři do vedení přece jen dostali. Maroszovo vyloučení potrestal kapitán Patera, který si tak upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče baráže.

Na začátku třetí třetiny zvýšil se štěstím na 2:0 junior Šilhavý, ale dvougólové vedení vydrželo domácím jen 37 sekund. Rychle snížil Švaňhal. I přes střeleckou aktivitu Rytířů již další branka nepadla. Domácí si připsali první tříbodovou výhru nad Olomoucí v baráži, přesto Kladno skončilo v tabulce s 14 body poslední.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Patera (David Růžička, Majeský), 42. Šilhavý (L. Procházka, Jankovič) - 43. Švaňhal (Škůrek, Králík). Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 1268.
Kladno: Cikánek - Majeský, David Růžička, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, Gutwald, Jankovič - Tenkrát, Patera, M. Hořava - Strnad, Machač, Eberle - Šilhavý, Zagrapan, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Olomouc: Vošvrda - Janáček, Jarolímský, Houdek, Ondrůšek, Bartoň, Staněk, Škůrek - Kucharzcyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, J. Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Diviš - Jergl, Králík, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: