Hlavní obsah

Patera byl nejproduktivnějším hráčem baráže, Kladnu to ale na záchranu v extralize nestačilo

Praha

Kladenský centr Pavel Patera byl nejproduktivnějším hráčem baráže o hokejovou extraligu o tři body před Davidem Ostřížkem z Olomouce. Dvaačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa Patera nasbíral ve 12 zápasech 14 bodů, byl s deseti asistencemi i nejlepším nahrávačem, ale ani tím Rytířům k záchraně nepomohl. Druhý Ostřížek přispěl k postupu Olomouce pěti góly a šesti asistencemi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Patera (vlevo) na kladenské střídačce.

Článek

Třetí skončil David Výborný z rovněž postupující Mladé Boleslavi. Devětatřicetiletý pětinásobný světový šampion v 11 duelech zaznamenal deset bodů za tři góly a sedm přihrávek. Čtvrtý skončil David Růžička z Kladna, jenž měl stejnou bilanci, ale odehrál o zápas více a byl nejproduktivnějším obráncem.

O pozici nejlepšího střelce se podělil osmatřicetiletý mistr světa z roku 2000 Michal Broš se spoluhráčem z Mladé Boleslavi Richardem Jarůškem, olomouckými Ostřížkem a Rostislavem Maroszem i s Miloslavem Hořavou z Kladna. Všichni skórovali pětkrát.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měli s osmi kladnými body Ostřížek a obránce Radek Havel z Chomutova. Nejhorší byl s devíti zápornými body bek Petr Hořava z Kladna. Nejtrestanějšími hráči byli s 29 minutami lotyšský obránce Maris Jass z Chomutova a útočník Jan Dalecký z Kladna.

Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost 92,98 procenta Tomáš Halász z Olomouce. Nejnižší průměr 1,97 obdržené branky na zápas zaznamenal Michal Valent z Mladé Boleslavi. Jako jediný udržel čisté konto kladenský Jan Chábera.

Celkových 24 zápasů navštívilo 92 254 diváků, což je v průměru 3844 na zápas. Loni při premiéře boje dvou extraligových a dvou prvoligových celků přišlo 105 882 příznivců, tedy v průměru 4412 na jedno utkání.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články