Hlavní obsah

Rozhodnout zkusíme už v Brně, jsme ve větší pohodě než Kometa, říká zlínský obránce Zámorský

Brno

Byl ústřední postavou třetího finálového zápasu extraligového play off. Zlínský bek Petr Zámorský pomohl už po 15 vteřinách hrubkou hokejistům Komety k vedoucí brance, ale pak se gólem a asistencí podílel na obratu utkání. Zlíňané dokázali zvítězit i na brněnském ledě a od zisku titulu je dělí jediný triumf.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínská radost na ledě Komety v podání Petra Holíka (vlevo), Filipa Čecha a Petra Zámorského (vpravo).

Článek

Byla to pro vás ve finálové sérii klíčová výhra?

To se teprve ukáže. Každopádně byla hodně důležitá.

Jak jste viděl svoji roli v utkání?

Byl jsem tentokrát úplně u všeho. Nejdřív chyba, pak gól, asistence a ještě vyloučení na konci zápasu. To jsem byl na trestné lavici pořádně nervózní. Víc jsem toho snad ani stihnout nemohl (smích).

Co se přihodilo na začátku střetnutí, když jste namazal na gól brněnskému Pivkovi?

Rozhodně jsem nebyl nesoustředěný a ani jsem tu situaci nepodcenil. Soupeřův útočník byl prostě chytřejší než já a rozehrávku o mantinel mi vystihl. Každopádně to však byla moje veliká chyba.

Co jste si v té chvíli pomyslel?

Že to musím rychle hodit za hlavu. Řekl jsem si, že od druhého střídání hraju nové utkání. Jsem strašně rád, že se mi povedlo hrubku napravit. I kdybych se ale nepodílel na dvou našich gólech a vyhráli jsme, smutný bych rozhodně nebyl.

Jak velký podíl měl na třetím finálovém triumfu brankář Kašík?

Obrovský. Stejně jako v předchozích střetnutích. Má fantastickou fazónu, drží nás nad vodou. Kéž by mu to ještě nějaký ten den vydrželo.

Je už finále rozhodnuté?

To ne. Musíme zůstat pokorní. Přestože víme, že v play off ještě žádný tým, který prohrával 0:3, nedokázal sérii otočit, musíme být obezřetní. Samozřejmě ale uděláme všechno pro to, abychom zvládli už v úterý v Brně čtvrtý zápas. Jsme momentálně určitě ve větší pohodě než Kometa.

Jaký bude recept na úspěch?

Stále stejný. Znovu budeme praktikovat zodpovědný hokej zezadu se snahou pokusit se nebezpečně zakončit každý protiútok. Naším záměrem bylo tímto stylem hry Brňanům zápasy otrávit. Zatím se zdá, že se nám to povedlo.

Reklama

Související témata: