Hlavní obsah

Pardubice mají opět slovenského gólmana, z Olomouce získaly Halásze

Pardubice

Hokejisté Pardubic mají znovu slovenského brankáře. Z Olomouce, která před několika dny úspěšně prošla baráží, získaly Tomáše Halásze. Ve východočeském celku bude působit po odchodu krajana Júliuse Hudáčka.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Chomutovský útočník Ondřej Kaše překonává olomouckého brankáře Tomáše Halásze v utkání 10. kola baráže o extraligu.

Článek

Třiadvacetiletý Halász by měl v Pardubicích plnit roli týmové dvojky, brankářskou jedničku chce klub představit v nejbližších dnech.

"Svůj příchod k nám vnímá jako možnost se posunout ve své rozvíjející se kariéře dál. Určitě dostane prostor v zápasech, ve kterých si svými výkony může říci o pevnou pozici v naší organizaci," uvedl na pardubickém webu generální manažer Ondřej Šebek.

Halász chytal za Olomouc v posledních dvou sezónách. Na Slovensku působil především v rodných Košicích, s kterými získal v letech 2010 a 2011 mistrovské tituly. Zúčastnil se i světových šampionátů hráčů do 18 a 20 let.

"Július Hudáček mi poskytl dobré reference. Pardubice představují špičkovou organizaci, velmi se sem těším. Ještě nevím, kdo bude mým kolegou, ale budu vděčný za každou šanci a pokusím se prosadit," řekl Halász serveru hokej.sk.

Reklama

Související témata: