Hlavní obsah

Jako jediný finalista se k reprezentaci přidá Zámorský. Z finále KHL je ve hře až 7 hráčů

Basilej
Aktualizováno

Elitní obránce extraligových mistrů ze Zlína Petr Zámorský je jediným finalistou, kterého trenér Vladimír Růžička poslal před mistrovstvím světa v Bělorusku do národního týmu. Jednadvacetiletý bek se k týmu připojí v úterý v Praze. Růžička ale vyjádřil svůj zájem o slušné číslo hokejistů z finále Kontinentální hokejové ligy mezi Lvem Praha a Magnitogorskem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský obránce Petr Zámorský se raduje z gólu.

Článek

„Více jmen jsem nezvažoval, protože už nemáme čas zkoušet další hráče. Kvalitní hokejisté, se kterými pro budoucnost počítáme, jsou v obou týmech. Nás ale čekají před mistrovstvím světa jen tři zápasy," řekl Růžička po dnešním tréninku v Basileji, kde se národní tým připravuje na nedělní souboj se Švýcarskem.

Jedenadvacetiletý Zámorský má na kontě jedenáct startů v reprezentaci, na žádné vrcholné akci nestartoval. V extraligovém play off nastupoval v první zlínské obranné dvojici a v průměru s necelými 24 minutami na zápas byl nejvytěžovanějším hráčem ze všech finalistů. Za devět bodů (4+5) ve 14 zápasech byl nejproduktivnějším defenzivním hráčem vyřazovacích bojů. Na čele byl i ve statistice +/-, která zaznamenává účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

Jeden z jeho dvou gólů v závěrečném finálovém utkání s Brnem (5:3) rozhodl o zisku titulu pro zlínské mužstvo.

Hromada hráčů ze Lva

Podle vyjádření trenéra Růžičky by mohlo tým z finále KHL posílit až sedm hráčů z finálové bitvy mezi Lvem Praha a Magnitogorskem.

Z pražského klubu dostanou pozvánku Jiří Novotný, Ondřej Němec a Martin Ševc. Šanci má také Jakub Nakládal, Petr Vrana, Jiří Sekáč nebo Jakub Klepiš. Z Magnitogorsku pak Růžička stojí o jednoho z nejlepších hráčů letošní sezóny KHL Jana Kováře.

Ve Švýcarsku je momentálně 26 hráčů, doma se ale připravují Tomáš Rolinek, Milan Gulaš a Jiří Hudler, jenž se jako zatím jediná posila z NHL k týmu připojí stejně jako Zámorský oficiálně v úterý. Po návratu z dvojice přípravných zápasů v Neuchatelu a Basileji ale Růžička několik hráčů vyřadí.

Reklama