Hlavní obsah

Příští sezónu se pokusíme o titul znovu, plánoval útočník Komety Němec

Zlín

V polovině závěrečné třetiny posledního finálového zápasu ve Zlíně snížil na 3:5, ale na víc se už hokejisté Komety nezmohli. Brněnský útočník Vojtěch Němec se sice stal s osmi góly společně s Veselým nejlepším střelcem extraligového play off, ale přesto končil sezónu smutný.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Komety Vojtěch Němec (vpravo) střílí gól. Vlevo je zlínský obránce Martin Matějíček, v pozadí brankář Libor Kašík.

Článek

Jaké byly vaše bezprostřední pocity po převzetí stříbrných medailí?

Teď jsme zklamaní. Kdyby nám ovšem někdo před sezónou řekl, že skončíme druzí, tak bychom to okamžitě brali. Myslím si ale, že jsme nebyli ve finále o moc horší než Zlíňané. O to víc mrzí, že jsme nedosáhli na úplný vrchol.

Proč tedy v sérii uspěl 4:1 soupeř?

My jsme trochu prospali úvodní dvě utkání ve Zlíně. Asi se na nás projevilo, že jsme měli za sebou těžké semifinále se Spartou. Na to se ale nemůžeme vymlouvat.

Co rozhodlo poslední střetnutí?

Zřejmě přesilovky. Nebyli jsme schopni se v nich prosadit. Byli jsme v nich impotentní. Naopak jsme ještě domácím hrajícím ve čtyřech nabídli gól. A když jsme Zlín v poslední třetině zatlačili, moc vyložených šancí jsme si nevytvořili.

Udělali byste zpětně něco jinak?

Těžko říct. Všichni jsme nechali na ledě srdíčko. Za všechny spoluhráče mohu dát ruku do ohně, že na place odevzdali maximum. Měli jsme vstřelit víc branek. S tím už ale nic nenaděláme.

Jak tedy budete vzpomínat na v pátek skončenou sezónu?

Poté, až odezní zklamání, tak určitě jen v dobrém. Nemám proč být naštvaný, byť pro nás neskončila zlatým happy endem. V září začne nový extraligový ročník a my se pokusíme o zisk titulu znovu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články