Hlavní obsah

Hokejisté Hradce zbrojí do nové sezóny. Tým posílí Skokan a Slovák

Hradec Králové

Hokejový tým Mountfield HK posílí v novém ročníku Tipsport extraligy obránce Tomáš Slovák a útočník Dávid Skokan. Na prodloužení spolupráce o jeden rok se s Hradcem Králové domluvil zkušený forvard Jaroslav Kudrna. Informovaly o tom v pondělí oficiální internetové stránky východočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Slovák (vlevo) v dresu Plzně.

Článek

Skokan i Slovák podepíšou s Hradcem dvouleté smlouvy s účinností od 1. května 2014. Slovenský bek Tomáš Slovák působil v posledních dvou sezónách v Plzni, se kterou se loni radoval ze zisku mistrovského titulu.

„Tomáš je obránce, kterého jsme hledali především do přesilovkové formace. Má kvalitní střelu a dovede podpořit ofenzívu. Velkou roli zde hráli i jeho velké zkušenosti z jeho předchozích zahraničních angažmá," uvedl pro oficiální web generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Barvy Východočechů bude hájit i další slovenský hráč Dávid Skokan, který přichází ze Slavie. „Dávida jsme sledovali delší dobu. Pevně věříme, že jeho herní styl, variabilita, kvalitní bruslení i zakončení nám pomůže zvýšit produktivitu," řekl Kmoníček.

V týmu naopak končí obránce Tomáš Harant. Hradečtí chtějí posílit kádr ještě o jednoho obránce a centra. „Ohledně obránce jsme v jednání s Pardubicemi, dotahujeme legislativní záležitosti, poté sdělíme konkrétní jméno a další podrobnosti. Co se týká útočníků, jsme v jednání s několika kandidáty, ale nespěcháme na to, jelikož se nechceme unáhlit. Budeme se snažit přivést kvalitního centra nejpozději do začátku soutěžního ročníku," sdělil Kmoníček.

Reklama

Související témata: