Hlavní obsah

Plzeň se rozloučila s Dudou, do obrany získala ikonu Slavie Kadlece

Hokejisty Plzně posílí zkušený obránce Petr Kadlec, dlouholetý kapitán pražské Slavie. V západočeském týmu naopak podle klubového webu končí útočník Radek Duda. Po roce se vrací americký útočník Nicholas Johnson, který loni pomohl Plzni získat titul a poté odešel do německého Schwenningenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Radek Duda.

Článek

Také Kadlec, který podepsal v novém angažmá dvouletou smlouvu, už v Plzni působil. Sedmatřicetiletý obránce v týmu hostoval v ročníku 1999/2000 a pomohl mu ke třetí příčce. Jinak strávil celou dosavadní kariéru v extralize v dresu Slavie, se kterou získal mimo jiné dva tituly a byl jednou z jejích ikon.

Defenzivu Indiánů posílí také Lukáš Pulpán, plzeňský odchovanec, který skončil po uplynulé sezóně v Chomutově. Na západě Čech podepsal smlouvu na tři roky. Johnson, který už v klubu působil v letech 2010 až 2013, má roční kontrakt.

Duda v Plzni nebude pokračovat, i když byl nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části uplynulé sezóny, po níž se s kariérou rozloučil i dosud hrající generální manažer Martin Straka.

Obdobně se rozhodl obránce Jiří Hanzlík. Plzeňský kádr opustili i další zkušený útočník Tomáš Vlasák a obránci Tomáš Frolo a Tomáš Slovák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec