Hlavní obsah

Protřelí útočníci Výborný s Brošem zůstávají v Mladé Boleslavi

Za Mladou Boleslav budou i v příští sezoně hrát zkušení útočníci David Výborný a Michal Broš, kteří pomohli týmu k návratu do hokejové extraligy. Bývalí mistři světa byli nejproduktivnějšími hráči týmu v první lize i v baráži o účast v nejvyšší soutěži, kterou Středočeši ovládli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi David Výborný během utkání v Kladně.

Článek

Osmatřicetiletý Broš loni po odchodu ze Sparty posílil Mladou Boleslav s cílem vrátit ji mezi elitu. O rok starší Výborný, pětinásobný světový šampión, přišel do klubu rovněž ze Sparty, ale už v roce 2011 a zažil s ním předloňský sestup.

Novými posilami se podle webu Bruslařského klubu stali útočník Tomáš Hyka a obránci Slovák Milan Hruška a Jiří Kučný. V týmu zůstávají brankáři Michal Valent, který podepsal novou smlouvu, a Roman Will, na něhož vedení uplatnilo opci.

Jednadvacetiletý Hyka je odchovancem Mladé Boleslavi, do které se vrací po třech letech. Po dvouletém působení v zámořské juniorské soutěži QMJHL strávil uplynulý ročník ve Švédsku, kde nastupoval za Färjestad a na konci sezóny hostoval ve druhé lize ve Västeras.

Devětadvacetiletý Hruška hraje českou extraligu od roku 2012, kdy posílil Brno. Letos v lednu odešel z Komety do Vítkovic. O rok starší Kučný hrál v extralize za Vsetín, Třinec, Zlín, Spartu, Slavii a naposledy Chomutov. Uplynulou sezonu dokončil v týmu Berouna v první lize.

Reklama

Související témata: