Hlavní obsah

Pardubice hlásí posilu i do útočných řad. Po čtyřech a půl letech se vrací Pivko

Praha
Aktualizováno

Po brankářích Robertu Kristanovi s Tomášem Halászem a obránci Petru Čáslavovi získaly hokejové Pardubice významnou posilu i do útočných řad. Na východ Čech se po čtyřech a půl letech vrací Libor Pivko, který v právě skončené sezóně vybojoval extraligové stříbro s Kometou Brno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Libor Pivko (vlevo) nebude od příští sezóny hrát za Brno, vrací se totiž do Pardubic.

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník v Pardubicích působil už v letech 2006 až 2011 a v roce 2010 získal s Východočechy extraligový titul. „Když se nabídla možnost získat Libora Pivka, tak jsme okamžitě vstoupili do hry. Jednání trvala čtrnáct dní, dotáhli jsme je nyní do konce k oboustranné spokojenosti," uvedl na klubových webových stránkách sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický.

„Hodně si od Libora do nové sezóny slibujeme, v play off v dresu brněnské Komety podával výborné výkony, ty nám dávají garanci, že jsme udělali dobrý krok. Jak dlouhá bude vzájemná spolupráce, bude záležet také na Liborovi. Věřím, že navážeme na úspěšnou éru z nedávné doby. Kluci jsou sice trošku starší, ale hokejově jsou na vysoké úrovni," dodává Salfický.

Pivko se na obnovené angažmá v Pardubicích těší. „Vracím se tam, kde mám rodinu, a jsem velmi rád, že mohu být zpátky. V Pardubicích jsem zažil nejkrásnější časy ve svém hokejovém životě, posbíral jsem tady kromě zlata i stříbro a bronz. Tady v kabině je vždy správná zdravá parta, věřím, že ji vytvoříme znova a dotáhneme to co nejvýše," říká Pivko. Ten dosud za Východočechy odehrál v extralize 232 duelů, ve kterých vstřelil 62 gólů a přidal 73 asistencí.

Rodák z Nového Jičína si kromě Brna a Pardubic zahrál v české nejvyšší soutěži i za Opavu, Havířov a Zlín. V Kontinentální lize oblékal dresy Nižněkamsku a Minsk, jeden start si připsal i v NHL za Nashville.

Reklama

Související témata: