Hlavní obsah

Olomouc po postupu do extraligy posiluje! Z Brna získala gólmana Trvaje

Hokejisté Olomouce získali druhého gólmana k Tomáši Vošvrdovi. Nováčka extraligy posílí zkušený Jiří Trvaj, kterému po letošní sezóně skončila smlouva s brněnskou Kometou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Jiří Trvaj míří z Brna do Olomouce.

Článek

Kohouti hledali náhradu za slovenského brankáře Tomáše Halásze, který po úspěšné sezóně zakončené postupem mezi tuzemskou elitu zamířil do Pardubic. A v Olomouci si pochvalují, že brankářský tandem vytvoří s Vošvrdou právě čtyřicetiletý Trvaj.

„Jsme rádi, že se nám Jirku Trvaje do našeho týmu podařilo dotáhnout. Je to hráč, který má obrovské zkušenosti z extraligy. Myslím, že poté, co odešel Tomáš Halász, vytvoří Jirka s Tomášem Vošvrdou vynikající brankářskou dvojici," uvedl na oficiálních stránkách klubu generální manažer Mory Erik Fürst.

Trvaj v extralize odehrál přes 600 zápasů a nastupoval za Třinec, Vítkovice, Znojmo a Brno, kde strávil posledních pět let a v sezónách 2011/12 a 2013/14 přispěl k zisku stříbrných medailí. Druhý skončil i v ročníku 2001/02 s Vítkovicemi. Rodák z Havířova má na svém kontě i 14 reprezentačních startů, v roce 2002 nastoupil ke dvěma duelům na mistrovství světa ve Švédsku.

Reklama

Související témata: