Hlavní obsah

Hokejový útočník Vlasák mění dres, z Plzně přestupuje do Slavie

Praha

Trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák přestupuje z Plzně do Slavie. V pražském klubu, do něhož se vrací po sedmi letech, podepsal roční smlouvu. Slavia to oznámila na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Vlasák přestupuje do Slavie.

Článek

Vlasák je odchovancem Slavie, za níž hrál naposledy v sezóně 2006/07. Od následující sezóny ale nastupoval za Plzeň, se kterou v minulém ročníku vybojoval extraligový titul.

„Pros Slavii jsem se rozhodl, protože jsem tu hokejově vyrůstal. Chci hrát tam, kde je o mě zájem a těší mě, že ho projevila právě Slavia. Jednání byla korektní a dohodli jsme se velmi rychle," prozradil devětatřicetiletý útočník.

„Vzhledem k odchodu několika útočníků jsme si byli vědomi toho, že na tomto postu musíme posílit a jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout do konce. Věříme, že naše spolupráce bude úspěšná a Tomáš bude patřit mezi naše klíčové hráče," řekl majitel klubu Vladimír Pitter.

Kromě zisku mistrovského titulu v české nejvyšší soutěži se Vlasák radoval v sezóně 2003/04 s Omskem také z vítězství v ruské superlize, kterou později nahradila Kontinentální liga. Působil také ve finské, švédské a švýcarské nejvyšší soutěži. Zkušenosti má i z NHL, kde za Los Angeles Kings odehrál deset zápasů. Mistrem světa se Vlasák stal v letech 1999 až 2001.

Reklama

Související témata: