Hlavní obsah

V hokejové Spartě snižují rozpočet. Klub opouští obránce Sičák, možná půjdou i další

Méně peněz na sezónu bude mít hokejová Sparta, v důsledku toho přicházejí personální změny. Třiatřicetiletý obránce Vladimír Sičák tak už nebude pokračovat v angažmá v pražském klubu. Zatím není známo, kde bude hrát dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejové Spartě s trenérem Josefem Jandačem zbyl po sezóně smutek. Čekají se změny.

Článek

"Z důvodu snižování rozpočtu pro nadcházející sezónu jsme se rozhodli Vláďu uvolnit," sdělil sportovní manažer Patrik Martinec na oficiálním internetovém webu Sparty.

Odchovanec jindřichohradeckého hokeje přišel do Sparty na počátku sezóny 2012/13 z Pardubic a za Pražany odehrál včetně play off celkem 99 zápasů. V nich nasbíral 36 bodů. V minulosti hrál Sičák také za České Budějovice a Vítkovice, ale řadu let působil i ve Švédsku a ve Finsku.

Vyloučeny nejsou další odchody ze Sparty. "Mužstvo zase neudělalo ten nejvyšší cíl a víme, že klub dává dohromady tým pro budoucnost," připomněl před nedávnem další matador Petr Ton, že Sparta nedosáhla na kýžený titul a že to může přinést řadu změn. Také on možná klub opustí.

"Čekám na vyjádření Sparty k hráčům, jimž skončily smlouvy. Klub dal najevo, které hráče dále nechce," uvedl s tím, že by případně rád znovu vyrazil do Finska.

Reklama

Související témata: