Hlavní obsah

Na Kladno naštvaný nejsem. Rodina Jágrova mě živila 17 let, řekl Patera, když si plácl s Olomoucí

Olomouc/Kladno

Představit si Pavla Pateru v jiném, než kladenském dresu, bude pro hokejové fanoušky dost obtížné. Od příští sezóny to však bude realita. Dvaačtyřicetiletý olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa naskočí mezi extraligové mantinely v dresu Olomouce.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Pavel Patera spojil svou další budoucnost s Olomoucí.

Článek

O vašem angažmá v dresu nováčka se mluvilo už minulý týden, kdy jste dospěli k dohodě?

Smlouvu jsme podepsali v pondělí.

A první kontakt?

Jirka Dopita mě kontaktoval po posledním zápase baráže. Tam jsem mu jasně řekl, že mojí prioritou je Kladno a že to moc nevidím. Jirka ale říkal, že mají o mě zájem a počkají, jak dlouho budu chtít. Kladno se mi bohužel neozvalo a dohodl jsem se s Jirkou.

Z kladenské strany vážně nic, ani příslib nějakých jednání?

Nic nepřišlo.

Bylo to velké zklamání?

Beru to tak, že člověk věk nezastaví. Jestli to přišlo letos nebo příští rok, to se nedá nic dělat. Já už to někde říkal, že rodina Jágrova vlastně živila mě a moji rodinu sedmnáct let. Tak nevím, proč bych měl být naštvaný. Já jim můžu jen poděkovat.

Nemáte trochu obavy z reakcí kladenských fanoušků. Vždyť jste si plácl s týmem, který byl vaším rivalem v baráži...

Nemyslím, že bych to měl mít ze strany fanoušků nějak těžké. Měl jsem jen dvě možnosti: buď jít do sportovního důchodu, nebo odejít hrát jinam. Já si myslím, že to každý musí pochopit.

Nicméně pád do první ligy ve vás určitě ještě hlodá...

To je jasný, to budu mít v sobě pořád. To je kaňka, která se nesmaže. Ale mě hokej pořád baví a chci se udržovat, abych ještě stačil. Teď se těším na další výzvu.

Reklama

Související témata: