Hlavní obsah

Kapacita brněnské haly Rondo se zvýší o téměř 500 míst

Kapacita haly Rondo, v níž hrají extraligu hokejisté Komety Brno, se zvýší o téměř 500 míst. Po vestavbě nové tribuny se do hlediště místo současných 7200 vejde 7691 diváků. Stavbu v ceně deset a čtvrt miliónu korun dnes odsouhlasili zastupitelé města.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci brněnské Komety budou moct chodit do Ronda v ještě větším počtu.

Článek

V Brně je po extraligovém hokeji stále velký hlad. V uplynulé sezóně bylo vyprodáno všech osm utkání Komety v play off a 13 zápasů základní části. Průměrná návštěva na zbývajících 13 duelech, které nebyly vyprodané, činila 6886 diváků.

Po zbourání starého zimního stadiónu za Lužánkami, kde Kometa v minulém století získala všech 11 mistrovských titulů, bylo rozpracováno několik projektů na výstavbu nové hokejové haly. Uvažovalo se postupně o třech lokalitách: za Lužánkami, v blízkosti výstaviště a v Bohunicích.

Ani jeden záměr, stejně jako projekt na výstavbu nového fotbalového stadionu, se však z ekonomických důvodů nepodařilo dotáhnout do konce. Hala Rondo prošla od jara 2009 za provozu roční rekonstrukcí, která tehdy přišla na 400 miliónů korun.

Reklama

Související témata: