Hlavní obsah

Galeje hokejistů na kolech

Patrik BiskupSport.czPrávo

Galeje při cyklistickém soustředění na šumavském Zadově prožívají plzeňští hokejisté. V kopcovitém terénu hráči během pěti dnů našlapou 350 kilometrů. K tomu ještě mordují svaly v posilovně a nechybějí ani výběhy na lyžařské sjezdovky.

Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

Brankář Plzně Roman Málek netradičně - v cyklistickém.

Článek

"Cyklistiku považuji za důležitou součást kondičního tréninku. Když jsme s tím před deseti lety začínali, spali všichni pohromadě na palandách v ubytovnách a cyklistické vybavení hráčů bylo mizerné.Místo abychom jezdili, tak se pořád něco opravovalo na kolech. Postupně se ale vše zdokonaluje, letos bydlíme v luxusním hotelu Churáňov a cyklistické soustředění získává na délce a náročnosti," soudí trenér Marek Sýkora, který vymýšlí trasy společně s maséry a kustodem.

"Po večeři si sedneme, vytáhneme mapy a snažíme se najít takové cesty, kde vede kvalitní silnice, abychom eliminovali defekty nebo i pády," říká Sýkora.

Přístup hráčů k jízdě na kole je individuální. "Odvíjí se to od jejich váhy. Těžší jedinci zátěž zvládají obtížněji, lehčí kluci to mají snadnější, podle toho dělíme i mužstvo do skupin," vysvětluje kouč, jehož svěřenci ale připouštějí, že cyklistika není právě jejich koníčkem.

"Já se během roku projedu na kole akorát tak po vsi, kde bydlím. Zatím je to pro mě tady docela drsné. Ve středu, kdy jsme jeli snad osmdesát kilometrů bez přestávky čtyři hodiny do těch šílených vršků, to bylo děsivé," říká reprezentační brankář Roman Málek.

"Dostáváme tady takový čoud, že na kolo dlouho nebudu mít náladu," doplňuje útočník Radek Matějovský.

Reklama

Související témata: