Hlavní obsah

Stříbro pro mě není úspěch, říká útočník Pivko po přestupu z Komety do Pardubic

Pardubice

Aktérem zajímavého hokejového přestupu v rámci extraligy se stal zkušený útočník Libor Pivko. Krátce poté, co s Kometou Brno vybojoval koncem dubna stříbrnou medaili po finálové bitvě se Zlínem, zamířil do Pardubic. Je to pro něj staronové působiště, protože se do východočeského klubu vrátil po několika letech. „Zvyknout si znovu na zdejší prostředí není těžké, protože tady bydlím,“ svěřil se Pivko v rozhovoru pro Sport.cz po jednom z tréninků během letní přípravy v pardubickém areálu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec Libor Pivko (vlevo) se vrátil do Pardubic.

Článek

Jak přijímáte případné gratulace k druhému místu v extralize v dresu Brna?

Vnímám to tak, že pro mě stříbro není úspěchem. Když jsem ve finále, toužím po zlatě. Na to, kdo skončí druhý, se brzy zapomene a v povědomí zůstává jen mistr. Pokud se zpětně ohlédnu za sezónou, tak jsem její část promarodil kvůli zranění kolena. Možná se odstupem času docení, že ani brněnské stříbro nebylo špatné, ale pořád to bude jen jakýsi dílčí úspěch.

Pardubický hokej dobře znáte z předešlého angažmá. První dojmy po návratu?

Předně musím říci, že jsem tady prožil nejkrásnější období hokejového života. Znovu se těším a jsem v očekávání. V letní přípravě absolvujeme dvoufázové tréninky a slyšel jsem, že kluci v Brně mají jen jednorázové. Uvidíme, co přinese sezóna.

Jak na vás působí mužstvo?

Kostra týmu je v podstatě stejná. Starší hráči už toho dost dokázali a svými zkušenosti by měli být oporami. Skvělou posilou je Petr Čáslava. Už jsme spolu hráli dříve. O místo se ale hlásí i mladí hokejisté, takže by to mohlo fungovat.

Pardubice čeká i start v Lize mistrů. Jak to berete?

Půjde o porovnání českého a zahraničního klubového hokeje. A hlavně méně ostříleným hráčům by zápasy měly pomoci posunout se dál v kvalitě. Určitě poznají, na čem mají pracovat, co se týče bruslařské a technické stránky.

Troufnete si už teď odhadovat týmové ambice v extralize?

Nemluvil bych o medaili. Vezměte si Spartu, která pro právě skončený ročník vyhlašovala nejvyšší cíle, a kde jsou teď? V prohlášeních bych se držel při zemi. Zásadní je play off, které se stává jinou soutěží než základní část. Takže musí tam být práce a pokora, což předvedl Zlín na jaře cestou do finále i k titulu.

Reklama

Související témata: