Hlavní obsah

Slávisté se dočkali svých výplat! Klub dluhy splatil z akcionářské půjčky

Trvalo to sice několik měsíců, nakonec se jim ale přeci jen dostalo nápravy. Současní i dnes už bývalí hokejisté pražské Slavie se dočkali svých výplat, které jim vedení klubu dlužilo za uplynulý ročník extraligy. Slavia své závazky vůči hráčům musela uhradit nejpozději do 31. srpna, jinak by jí nebyla udělena licence pro nadcházející sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Jaroslav Bednář byl jedním z hráčů, kterému klub dlužil výplaty.

Článek

Slavia svým hráčům dlužila už od přelomu kalendářního roku. Podle informací Sport.cz se jednalo o sedmnáct hokejistů, včetně největší hvězdy mužstva Jaroslava Bednáře. Když se hokejisté svých peněz nedočkali ani po dvou měsících, s žádostí o pomoc se v březnu obrátili na Českou asociaci hokejistů (CAIHP), která hájí práva hráčů v podobných situacích.

Zástupci CAIHP hráči předložené materiály o dluzích předali i řediteli extraligy a šéfovi smírčí komise Českého svazu ledního hokeje Josefu Řezníčkovi. Na zasedání smírčí komise, která by s velkou pravděpodobností dala za pravdu hráčům, ale nakonec nedošlo.

Vedení červenobílých totiž schválilo akcionářskou půjčku, z níž hráčům zaplatí dlužné částky. „Teď už směrem k hráčům máme uhrazené veškeré dlužné částky. Nikomu, ani těm, kteří už ze Slavie odešli, nic nedlužíme," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Slavie Jakub Mezlík.

„Jsme rádi, že Slavia i přes nedodržení některých avizovaných termínů nakonec svůj slib splnila a k celé věci se postavila čelem. Čekal jsem sice, že se proces nepotáhne tak dlouho, nejpodstatnější ale je, že to má dobrý konec. Těší mě, že jsme jako asociace přispěli k rozhýbání celé záležitosti a hráči se dočkali peněz, které měli ze smlouvy dané," uvedl předseda CAIHP Marek Černošek.

A ocenil přístup šéfa smírčí komise Řezníčka. „Byl nestranný a velmi mi pomohl při všech krocích, které jsme podnikali při legitimní ochraně zájmů našich členů," pokračoval Černošek.

Hráčská asociace ovšem podle Slavie v záležitosti nehrála žádnou roli. "Nikdo z vedení HC Slavia s nikým z hráčské asociace nejednal. Hráči klubu byli informováni o způsobu a termínu úhrady jejich pohledávek, což se stalo ještě předtím, než se do toho asociace „vložila". HC Slavia nemá nic proti tomu, že hráčská asociace informuje o klubech, které dluží hráčům. Ale měla by to dělat systematicky a souhrnně za všechny kluby," dodal k situaci Mezlík.

Reklama

Související témata: