Hlavní obsah

Hokejisté Liberce se posílili a myslí na finále

LIBEREC

V loňské sezóně patřili hokejisté Liberce mezi největší překvapení. Ambiciózní celek ze severu Čech se v základní části extraligy pohyboval celou dobu v popředí tabulky a v play-off prošel až do semifinále, kde nestačil na pozdější šampiony z Pardubic. V nadcházející sezóně však myslí Bílí Tygři ještě výše - chtějí do finále.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pomoci by jim v tom měl stomiliónový rozpočet klubu i tři posily, které vedení Severočechů dnes představilo: obránci Martin Richter a Angel Nikolov a útočník Petr Šachl. První přišel z pražské Sparty, zbývající dvojice se do extraligy vrátila ze zahraničních angažmá.

Největší neznámou je pro české fanoušky útočník Šachl. V minulé sezóně sehrál ve finské lize v týmu SaiPa Lappeenranta 43 utkání a zaznamenal 12 branek a 15 přihrávek. Po přestupu do švédského Brynäsu si ve zbytku základní části připsal v deseti zápasech tři body a pomáhal pak klubu v zápasech o udržení. V nich se Šachlovi dařilo mnohem více, v deseti zápasech vstřelil šest gólů a na dva přihrál. Hrát může buď centra nebo obě křídla.

Richter a Nikolov věří v reprezentaci

Dvě další posily, obránci s reprezentačními zkušenostmi Richter a Nikolov, patří podle statistik spíše k defenzivním typům beků, ačkoliv mistr světa z roku 2001 Richter si v poslední extraligové sezóně připsal nejvíce bodů ve své kariéře. V 44 utkáních základní části a pěti zápasech play-off měl ve Spartě 15 bodů za pět branek a deset asistencí.

"Do Liberce jsem přestoupil, protože jde o tým na vzestupu a v minulé sezóně dokázal velké věci," uvedl sedmadvacetiletý Richter. Stejné důvody motivovaly k příchodu mezi Bílé Tygry také Nikolova. Oba konstatovali, že by se z Liberce rádi natrvalo prosadili do reprezentace. Soustředí se však hlavně na co nejlepší výkony v extralize. "Teprve až díky nim se můžeme dostat do národního týmu," prohlásil Nikolov.

Klub počítá i s posilami z NHL

Trenér Josef Paleček již má představu, ke komu tři nové posily zařadí do obranných dvojic a útočné trojky, jména však zatím nechce prozradit. "Složení týmu bude záviset i na tom, jestli začne NHL," vysvětlil Paleček. Pokud se NHL znovu hrát nebude, pokusí se v Liberci uzavřít smlouvy s Radimem Vrbatou, Jiřím Fischerem, Jaroslavem Modrým a Alešem Kotalíkem. Ti v klubu působili již v minulé sezóně. Další loňská posila z NHL Václav Nedorost podepsal kontrakt v Českých Budějovicích.

Příprava Liberce začala již koncem dubna a stále se do ní nezapojil útočník Leoš Čermák, který se zranil v semifinále s Pardubicemi. Podrobil se již dvěma operacím oka a nesmí trénovat. "Věříme, že se do mužstva vrátí. Určitě mu pomůže jeho velká bojovnost a vůle," upozornil Jech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články