Hlavní obsah

Sparta hlásí posilu do útoku. Do Holešovic se vrací talent slovenského hokeje Réway

Hokejisté pražské Sparty získali posilu do svých útočných řad. Do holešovického klubu se po dvou letech vrací devatenáctiletý Martin Réway. Talent slovenského hokeje strávil poslední dva ročníky v juniorské zámořské soutěži QMJHL, stále byl ale kmenovým hráčem Sparty. S tou dnes podepsal smlouvu na následující dvě sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský reprezentant Martin Réway bude v příští sezóně působit ve Spartě.

Článek

„Jsem rád, že budu hrát za Spartu. Vyrůstal jsem tu od svých šestnácti a vždycky se mi tu moc líbilo. Těším se na prostředí, které ve Spartě je. Je to velkoklub se vším všudy a je pro mě čest tu být zpátky," prohlásil pro oficiální klubové stránky Réway, který do Sparty poprvé přišel ze slovenského Martina jako velký příslib do budoucna.

Pražský rodák nastupoval v sezóně 2011/12 ve Spartě za její starší dorost, pět zápasů i přes svůj mladý věk odehrál rovněž za juniory. A vedl si náramně, udržoval si průměr víc než jednoho kanadského bodu na zápas. „Už tehdy jsme chtěli Martina zkoušet v A-týmu, ale rozhodl se odejít do kanadské juniorky, kde se mu velmi dařilo," uvedl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

V juniorské QMJHL v dresu Gatineau Olympiques Réway v posledních dvou sezónách zářil, a přestože měl nabídky i od jiných klubů z různých soutěží, rozhodl se pro návrat do Sparty. Ve hře byla i NHL, pro kterou byl loni draftován ve čtvrtém kole Montrealem. Smlouvu s Canadiens ale dosud nepodepsal.

Réway: Už chci hrát dospělý hokej

„Řešilo se, že bych mohl zkusit NHL, ale kdyby to nevyšlo, šel bych zpátky do juniorky, protože kvůli věku ještě nemůžu hrát na farmě. A to jsem nechtěl riskovat, už chci hrát dospělý hokej a Sparta je pro mě ideální volbou. Těším se," vysvětluje své rozhodnutí Réway, který si letos zahrál za slovenskou seniorskou reprezentaci na mistrovství světa v Minsku.

„Jsme velice rádi, že bude zase působit ve Spartě. Kromě toho, že to je velký talent a šikovný útočník, nám bude plnit klíčovou roli mladého hráče ročníku 1995," doplňuje Martinec.

Sparta už dříve získala slovenského brankáře Rastislava Staňu, obránce Michala Barinku, slovinského forvarda Roberta Saboliče a Dominika Volka. O smlouvu bojuje i další útočník, Kanaďan Zack Torquato.

Reklama