Hlavní obsah

Sazka láká do své Areny i hokejisty Sparty

Jirka G. NovákČTKSport.cz

Hokejoví fanoušci by si mohli v příští sezóně ještě více užít komfortu Sazka Areny. Majitel a provozovatel jedné z nejmodernějších hokejových hal na světě, firma Bestsport, totiž nabídla svůj skvost k pronájmu pražské Spartě. V Sazka Areně přitom už působí konkurent ze Slavie, jenž zde odehrál celý uplynulý ročník extraligy.

Foto: Sport.cz

Také hokejisté Sparty by mohli hrát v Sazka Areně.

Článek

"Proběhla nějaká "sondážní" jednání z obou stran, Sparta nyní možnost působit v Sazka Areně zvažuje," potvrdil pro Sport.cz tiskový mluvčí společnosti Bestsport Zdeněk Zikmund. "Vše ale proběhlo spíše na neoficiální bázi, vše je zatím hodně předběžné" vylučuje spekulace, že by Sparta už byla jednou nohou ve vysočanské aréně.

To ostatně pro ČTK potvrdil i sportovní ředitel Sparty Miroslav Kuneš. "Normálně se připravujeme, že budeme hrát sezónu u nás v Holešovicích," řekl Kuneš.  Obě strany si zatím pouze vyměnily informace o technických a obchodních podmínkách. "O smlouvě se nebavíme," uvedl Zikmund.

Líbilo by se vám, kdyby hrála Sparta v Sazka Areně?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Spartu do Sazka Areny láká vidina vysoké návštěvnosti, což se potvrdilo  při zápasech Slavie, a samozřejmě i luxusní zázemí. Holešovický klub hraje své domácí zápasy v letité T-Mobile Aréně na Výstavišti, kterou dostal v roce 1990 od magistrátu do užívání na 30 let.

V zahraničí to funguje

Pokud by se nakonec Sparta rozhodla pro stěhování, musela by se řešit řada technických problémů, s čímž ale v Bestportu počítají. "Abychom zjistili, jak lze skloubit působení dvou špičkových klubů v jedné hale, poohlédli jsme se do zahraničí. A příklady v německém Kolíně nebo švédském Stockholmu, kde v minulosti kromě Djurgaardenu působil i místní AIK, ukázaly, že to lze," tvdí Zikmund, že jsou na to připraveni.

Působení dvou klubů v jedné hale by nenabouralo ani program extraligy. V rozpisu základní části příštího ročníku nehrají kluby ani jednou současně domácí zápas.

O jednání se Spartou byla Slavie informována

Jak se k možnosti působení Sparty v Sazka Areně staví Slavie není známo, prezident klubu Miroslav Tvrdý měl důležité jednání a odpoledne odjíždí do zahraničí. Faktem však je, že nájemní smlouva červenobílých s Bestsportem má sice platnost 20 let, ale klub nemá na hraní v Sazka Areně žádnou exkluzivitu.

Bestsport však rozhodně nechce vyvolat dojem, že dělá něco za zády Slavie a o jednání se Spartou funkcionáře klubu předem informoval. "Slavie si nesmírně vážíme a věřím, že se vzájemnou spoluprací panuje z obou stran velká spokojenost," řekl Zikmund.

Reklama

Související témata: