Hlavní obsah

Už pátá slovenská posila! Do Sparty přichází ze Lva obránce Mikuš

Hokejová Sparta hlásí již pátou slovenskou posilu. Po útočnících Lukáši Cingelovi s Martinem Rewayem, brankáři Rastislavu Staňovi a obránci Marku Ďalogovi přichází do holešovického týmu další Juraj Mikuš. Ten poslední dvě sezóny nastupoval ve Lvu Praha, který ale v následujícím ročníku Kontinentální ligy startovat nebude. Klub to uvedl na svých oficiálních stránkách, délku kontraktu ale nezveřejnil.

Foto: Sport.cz

Obránce Juraj Mikuš pŕestoupil ze Lva do Sparty

Článek

Podepsáním Mikuše, jenž měří 194 centimetrů a váží takřka metrák, zareagovala Sparta na odchod Karla Kubáta. Ten se po jedné sezóně vrátil do Litvínova. „V dané situaci, kdy jsme z týmu uvolnili Karla Kubáta, jsme se rozhodli Juraje angažovat. Má parametry urostlého obránce a věřím, že pro nás bude přínosem," řekl kouč Sparty Josef Jandač.

Pětadvacetiletý Mikuš je odchovancem trenčínského hokeje, za který nakoukl do slovenské extraligy. V roce 2007 byl draftovaný Torontem, NHL si ale nikdy nezahrál. Místo toho strávil tři sezóny na farmě Maple Leafs. Po návratu do Evropy odehrál poslední dvě sezóny ve Lvu. V 70 zápasech včetně play off zaznamenal dvě branky a čtyři asistence.

Spartu naopak opouští Filip Chlapík, sedmnáctiletý talentovaný útočník chce zkusit štěstí v zámořské juniorce.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice