Hlavní obsah

Hokejisty Zlína posílí Melenovský a Ivan Rachůnek

Výrazné posily získalo pro příští sezónu vedení hokejového Zlína. Kádr finalisty uplynulé sezóny posílí útočníci Marek Melenovský z Třince a Ivan Rachůnek ze Znojma a třinecký bek Tomáš Houdek. První dva do týmu HC Hamé přestoupili, Houdek přišel na hostování. Nejvíce se ve Zlíně slibují od Melenovského, jenž by měl utvořit společně s Richardem Králem a Jaroslavem Balaštíkem elitní formaci.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Oba třinečtí hokejisté se zapojí do přípravy už v úterý. Ivan Rachůnek začne s týmem trénovat až 25. července, kdy začne po dovolené příprava na ledě," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí zlínského klubu Přemysl Vícha. Zároveň prozradil, že Melenovský podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu, Rachůnek roční s následnou opcí.

Osmadvacetiletý Melenovský, odchovanec Dukly Jihlava, nastřílel v extralize ve svých předcházejících působištích v Jihlavě, Havířově, Znojmu a Třinci celkem 118 branek a na své konto si připsal 147 asistencí.

O čtyři roky mladší Rachůnek, juniorský mistr světa z roku 2001, se vrací do mateřského klubu po dvouleté přestávce. V roce 2003 zamířil do Českých Budějovic a loňskou sezonu odehrál ve Znojmě. Obránce Tomáš Houdek působil v extralize vedle Třince ještě ve Slavii Praha, kde přispěl v sezoně 2003/2004 k zisku stříbrných medailí a ve finále hrál právě proti Zlínu, který vybojoval mistrovský titul.

Získáním trojice posil však budování zlínského kádru nekončí. "Do konce přípravy jsou ještě dva měsíce. Někdo ještě přijde," řekl Vícha. Hamé musí nahradit například Radima Tesaříka, Petra Lešku či Ondřeje Veselého, kteří klub opustili po sezoně. Ve Zlíně by neměli pokračovat ani Petr Čajánek či Roman Hamrlík, kteří v klubu působili při výluce NHL.

Reklama

Související témata: