Hlavní obsah

Hokejový talent Zacha už Hertla nekopíruje, chce opustit Liberec a jít do zámořské juniorky

Praha

Ještě na začátku července on i jeho agent prohlašovali, že do zámořské juniorky Ontario Hockey League (OHL) neodejde a na v budoucnu plánovaný přesun do NHL se bude připravovat doma. Nyní však Pavel Zacha změnil názor. Sedmnáctiletý talent českého hokeje velice pravděpodobně dá Liberci sbohem a v nadcházející sezóně bude působit za oceánem. Chce tím zvýšit své šance na draft NHL v příštím roce, na kterém by se měl objevit v první desítce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký útočník Pavel Zacha.

Článek

„Ještě jsem nechtěl, aby se tyto zprávy objevily na veřejnosti. Ale se vstupem libereckého áčka na led se dotazům novinářů nevyhnul liberecký trenér Pavel Hynek ani generální manažer Ctibor Jech. Ti popravdě uvedli, že Pavel Zacha se už od počátku května připravuje na další sezónu individuálně, smlouva mu dále běží, ale jeho setrvání v klubu minimálně na jednu sezónu není v této chvíli pravděpodobné," uvedl hráčův otec Pavel Zacha starší na svých internetových stránkách.

Zachu si v Canadian Hockey League Import Draftu 2014 vybrala jako prvního v celkovém pořadí Sarnia hrající OHL, stříbrný medailista z letošního šampionátu hráčů do osmnácti let však dopředu hlásil, že do zámoří se v létě nepohrne. V Liberci má ještě dvouletou smlouvu, navíc chtěl kopírovat vývoj kariéry Tomáše Hertla.

Ten strávil ještě předminulý ročník ve Slavii, přestože se mohl vydat do zámoří. Jenže rok si počkal, vypracoval se v klíčového hráče sešívaných, aby pak zamířil do San Jose. A svými výkony nadchnul natolik, že se v prvním kádru Žraloků bez problémů udržel. „Každý říká, že nejlepší způsob je zůstat v České republice. Mám rád Hertla, protože on to udělal přesně takhle," tvrdil před třemi týdny Zacha.

V Liberci v uplynulé sezóně hrál 9 minut za zápas

Jenže nyní své plány přehodnotil. Zřejmě i pod dojmem toho, že v uplynulé sezóně nebyl v Liberci vytěžovaný tolik, kolik si představoval. Za Bílé Tygry odehrál 38 zápasů, ve kterých vstřelil 4 branky a přidal stejný počet asistencí. Na ledě strávil v průměru necelých devět minut na zápas a klub jej posílal i na střídavý start do prvoligových Benátek nad Jizerou.

V kanadské juniorce by byl vytěžovaný víc, navíc by byl s ohledem na draft NHL v příštím roce zámořským týmům víc na očích. Zatím ale není jasné, jestli Zachovy kroky skutečně povedou do Sarnie, která na něj drží práva. Klub z Ontaria totiž patří v OHL mezi ty průměrné.

„Jednání stále ještě probíhají a nejsou u konce. Ještě může být všechno jinak a naše nejistota ohledně příští sezóny trvá," prohlásil hráčův otec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články