Hlavní obsah

Litvínov vyjel na led, Ručinský se Šlégrem zatím chyběli

Litvínov

Hokejisté Litvínova dnes zahájili přípravu na ledě. Mezi třemi desítkami hráčů, které měli trenéři Radim Rulík s Miloslavem Hořavou k dispozici, prozatím scházeli veteráni Martin Ručinský s Jiřím Šlégrem, kteří mají nadále pokračovat v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník Martin Ručinský zatím v přípravě na sezónu na ledě chyběl.

Článek

"Teď jsou to takové tréninky na omakání výstroje a výzbroje, máme tu včetně gólmanů kolem 30 hráčů, od pondělka už bude probíhat redukce na 22 hráčů," nastínil Hořava pro ČTK. "Co se týká hráčů, kteří jsou v týmu na zkoušku, jde pouze o klubové odchovance a juniory, nikdo další," doplnil dvaapadesátiletý bývalý obránce a mistr světa z roku 1985.

Ostříleným veteránů dali trenéři čas. "Jirka Šlégr je trochu limitovaný zdravotně, s Martinem jsme domluvení zcela jasně a na rovinu. Říkal, že to přijde zkusit a uvidí, jak mu to půjde a jak se bude cítit. Dělá to tak každý rok a my to zcela plně respektujeme, ale samozřejmě bychom ho v týmu vítali, protože je to vynikající hráč," řekl Hořava.

Program přípravných utkání:
31. července: Most - Litvínov,
6. srpna: Litvínov - Most,
12. srpna: Litvínov - Karlovy Vary,
14. srpna: Litvínov - Vladivostok,
19. srpna: Plzeň - Litvínov,
21. srpna: Karlovy Vary - Litvínov,
23. srpna: Wolfsburg - Litvínov (turnaj v Drážďanech),
24. srpna: Litvínov - Drážďany/Polsko (finále/o 3. místo turnaje v Drážďanech),
28. srpna: Litvínov - Mladá Boleslav,
2. září: Mladá Boleslav - Litvínov,
4. září: Litvínov - Plzeň.

Situaci kolem další velké postavy historie českého hokeje Petra Nedvěda, jehož právě Ručinský přemlouvá, aby ještě na rok obnovil na jaře uzavřenou kariéru, nechtěl Hořava příliš komentovat. "Ohledně možného příchodu Petra Nedvěda nemohu nic říci, protože vůbec nevím, jaká je situace. Vím o té možnosti, ale zatím to mají v rukách jiní, ne my trenéři," podotkl Hořava.

S mužstvem už byli naopak navrátilec ze Sparty obránce Karel Kubát i Zbyněk Sklenička a Martin Hanzl, bratr staršího Robina Hanzla, jejichž příchod z Ústí nad Labem do Litvínova je prý před dokončením.

Po trošku volnějších dnech zapne celý tým od pondělí v přípravě naplno. "Tam už to pojede natvrdo, bude klasické dělení na skupiny a budeme kombinovat sucho a led, do toho pak přijdou první přípravné zápasy. Zatím jsme měli v přípravě i některé nové a dobré věci, ale nechci to nijak hodnotit. Je to o tom, jak si to přeneseme na led. Můžu říct, jak je dobrá příprava, pak šestkrát prohrajeme, sbalíme se a půjdeme," řekl Hořava.

"Tréninky tady si po příchodu z Ústí vyloženě užívám, jsou perfektně připravené, náročné a mají spád. Je a určitě to ještě i bude makačka. Fyzicky jsme myslím připraveni výborně," uvedl Sklenička klubovému webu.

Reklama

Související témata: