Hlavní obsah

Hokejisté Komety začali dobrovolnou přípravou na ledě

Brno

Hokejisté Komety Brno začnou ostrou přípravu na nový ročník extraligy až v pondělí. Ovšem už v tomto týdnu se do dobrovolných tréninků na ledě zapojilo 21 hráčů. Tento model nastavili brněnští trenéři už před rokem, tehdy na nepovinné tréninky chodilo maximálně dvanáct až třináct hokejistů. Brňané se zatím připravují v tréninkové hale za Lužánkami, tréninky vedou asistenti Martin Pešout a Karel Beran.

Foto: hc-kometa.cz

Vladimír Kýhos bude připravovat Kometu od pondělí už v hale Rondo

Článek

Od pondělí už budou hokejisté ladit formu i pod taktovkou hlavního kouče Vladimíra Kýhose v hale Rondo. "Hlavním záměrem dobrovolných tréninků je, aby si hráči vyzkoušeli výzbroj. Zvykli si na nové brusle a postupně se po běhání a posilování zapracovali do jiného pohybu na ledě. Těmto věcem se už nemusíme věnovat v příštím týdnu, kdy už začne tvrdá dvoufázová příprava," poznamenal Pešout.

Nyní na ledě stráví hráči při organizovaném tréninku lehčího charakteru zhruba 45 minut, do konce týdne se fáze protáhne na hodinu. Do přípravy se už zapojila i nová posila Komety útočník Petr Ton a s týmem trénuje také obránce Tomáš Malec, který strávil uplynulou sezonu v Chomutově. Po sestupu do první ligy je volným hráčem, neboť měl společně s Jozefem Balejem a Jaroslavem Svobodou kontrakt pouze na extraligu.

První přípravný zápas čeká Kometu Brno příští středu v Třebíči.

Reklama

Související témata: