Hlavní obsah

Třinec - Liberec 6:2Hokejisté Třince úspěšně pokřtili novou Werk arénu

Praha

Třineckým hokejistům skvěle vyšel křest nově vybudované Werk arény, do níž se začátkem týdne přestěhovali po 47 letech ze staré haly. Oceláři porazili v úvodním přípravném utkání Liberec 6:2 a slušně zaplněné publikum je v závěrečných minutách odměnilo mexickými vlnami.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu v přípravném duelu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

"Chtěli jsme se uvést dobře a říkali jsme si před zápasem, že i když je to přátelák, tak je potřeba pro Třinecko a naše fanoušky začít v nové hale vítězně. Připravili jsme se na to, jak jsme nejlépe mohli a myslím si, že podle toho i první třetina vypadala. Hrát naplno a v takovém tempu chceme celou sezonu a potom v play off," prohlásil bek Rostislav Klesla.

Posila Ocelářů do zadních řad, který je po odchodu Radka Bonka novým kapitánem, má letité zkušenosti z NHL. Může proto dobře posoudit, jak si nová hala stojí ve srovnání s těmi zámořskými.

"Kapacita je tak třikrát nižší než v NHL, ale tak akorát pro tohle město. A kabinou, zázemím hráčů a různými technickými vymoženostmi patří mezi top. I komfortem pro diváky. Tím, jak jsou tribuny postavené, musí mít každý divák velmi dobrý výhled. Je na nejvyšší úrovni," oceňoval Klesla nový stánek.

Výběr soupeře byl symbolický, protože třinečtí funkcionáři čerpali inspiraci právě z liberecké haly, která byla postavená před deseti lety. "Ani jsem nevnímal, že je nová. Bral jsem to tak, že jsem hrál proti Třinci," reagoval kapitán Bílých Tygrů Jan Výtisk, který působil v minulosti v Třinci pět let.

Moc dobře se mu dnes vzhledem k výsledku nehrálo. "Bylo to z naší strany utahané, udělali jsme strašně moc chyb. Jen já jsem udělal dvě. Ale byl to náš první zápas, musíme se z něho poučit a dát se do kupy," podotkl.

Gólově načal hosty už po 187 sekundách hry Martin Adamský, který tak bude zapsán pod první historickou trefou v nové aréně. "Nemám peníze, do kasy nic nedám," culil se po utkání v mix zóně. Ale pozornosti pokladníka přesto neušel. "Danek (Rákos) už ke mně jel a říkal, že mě to bude něco stát. Kolik, to ale ještě nevím," dodal Adamský.

Právě on si po prvním úterním tréninku stěžoval na kvalitu ledu se slovy, že proto se nemohl v tréninku trefit. "Stále to ještě není ono. Je potřeba vyladit klimatizaci, aby fungovalo větrání tepla. Až se to zlepší, i led se zklidní," myslí si Adamský.

Při výstavbě se myslelo i na místa na stání pro 'kotel', což nebývá v moderních arénách až tak obvyklé. Kleslovi se to zdálo jako výborný krok, který přispěl k lepší atmosféře. Stejně tak si pochvaloval akustiku. "Jakmile začali lidé v prvních minutách fandit, ozývalo se to dobře. Je to znát a bude nám to dodávat potřebnou sílu," pochvaloval si Klesla.

Nová multifunkční hala za 700 milionů korun nabízí komfort a zázemím patří k nejmodernějším v Evropě. Něco však přece jen bude hráčům chybět. "Spoluhráči, kteří s námi už nejsou. Za všechny bych uvedl Radka Bonka a Honzu Peterka. Snad jen tohle mi tady bude chybět," uvedl útočník Jiří Polanský, který v Třinci působí s přestávkou už od roku 1998 a nepřetržitě posledních 11 let.

Přípravné hokejové zápasy extraligových týmů:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Branky: 41. a 54. Žejdl, 4. Adamský, 8. Hrňa, 26. Gašparovič, 35. Dravecký - 33. Skalický, 46. Vlach.
HC Škoda Plzeň - ČEZ Motor České Budějovice 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1)
Branky: 22. Pejchar, 37. T. Sýkora, 48. J. Sýkora - 19. Pajič, 38. Parýzek, 55. Dan Růžička, rozhodující nájezd Švec.
AZ Havířov - HC Vítkovice Steel 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 32. a 46. Szturc, 36. Tomi.
Utkání HC Baník Most - HC Verva Litvínov bylo zrušeno (mělo nakonec pouze modelový charakter a z hráčů Mostu i Litvínova byly složeny oba týmy).

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín