Hlavní obsah

Třinec ulovil velkou posilu do útoku! Reprezentant Irgl se Ocelářům upsal na dva roky

Praha

Hokejisty extraligového Třince posílí zkušený útočník Zbyněk Irgl. Třiatřicetiletý reprezentant, jenž naposledy působil v Kontinentální lize v Minsku, podepsal s Oceláři dvouletý kontrakt.

Foto: Petr Horník, Právo

Zbyněk Irgl na srazu hokejové reprezentace

Článek

Stříbrný medailista z šampionátu 2006 a juniorský mistr světa z roku 2000 tak po šesti letech opouští KHL (rok před tím hrál ještě v ruské Superlize). Nastupoval tam za Jaroslavl, Atlant Mytišči a poslední tři sezóny za běloruské Dinamo Minsk. V té uplynulé zaznamenal ve 49 zápasech 9 gólů a 11 asistencí.

Irglovou prioritou po konci angažmá v Minsku bylo setrvání v KHL, nakonec je ale všechno jinak. Kormě Třince o jeho služby jevily velký zájem i mateřské Vítkovice, ve kterých dosud výhradně hrál v české extralize, nakonec ale dal přednost Ocelářům.

Třinec tak pokračuje v posilování před nadcházející sezónou, kromě Irgla podepsal víceleté kontrakty i s útočníky Žejdlem, Plíhalem, Krepsem, Chmielewskim a obránci Kleslou a bratry Douderovými.

Oceláři již naopak nemohou počítat s Radkem Bonkem, Janem Peterkem a Václavem Varaďou, kteří ukončili kariéru. Střelec Martin Růžička odešel do Čeljabinsku, David Květoň do Mladé Boleslavi, David Ostřížek do Brna a hostování skončilo slávistickému Danielu Krejčímu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice