Hlavní obsah

Hokejisté Brna zahájili přípravu na ledě i se třemi posilami

Brno

Po týdnu dobrovolných tréninků zahájili dnes hokejisté Komety Brno ostrou přípravu na ledě i s posilami obráncem Tomášem Malcem a útočníky Petrem Tonem a Davidem Ostřížkem. Už ve středu odehrají finalisté uplynulého ročníku extraligy úvodní přípravné utkání v Třebíči. Na prvním tréninku chyběli útočník Pavel Jenyš, který je na srazu s reprezentační devatenáctkou, a sedmnáctiletý obránce Jakub Zbořil, jenž se rozhodl odejít do zámoří.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno se sešli na ledě na prvním oficiálním tréninku, který vedl asistent hlavního trenéra Martin Pešout (vpravo).

Článek

Do přípravy se zapojilo šest kompletních pětek a tři brankáři. "Kádr se příchodem nových hráčů zkvalitnil. Kromě Tona a Ostřížka jsem rád, že se vrátil Malec. Zná z předcházejícího působení dokonale prostředí, jeho výkony v Brně byly výborné. Obrana se zkvalitnila," liboval si kouč Vladimír Kýhos. Za dva týdny počítá s redukcí kádru a odchodem některých hokejistů na hostování do Třebíče.

Program přípravných zápasů Komety Brno:
6. srpna: Třebíč - Kometa Brno (17:30)
7. srpna: Vítkovice - Kometa Brno (17:00)
12. srpna: Kometa Brno - Chabarovsk (17:00)
14. srpna: Trenčín - Kometa Brno (Rona Cup, 19:00)
15. srpna: Skalica - Kometa Brno (Rona Cup, 16:00)
16. srpna: Nitra - Kometa Brno (Rona Cup, 13:00)
19. srpna: Olomouc - Kometa Brno (17:00)
21. srpna: Kometa Brno - Olomouc (17:00)
26. srpna: Kometa Brno - Slovan Bratislava (17:00)
4. září: Kometa Brno - Nitra (17:00)

Model přípravy se neliší od předchozích sezon. Dvě party hráčů se střídají v dopolední i odpolední přípravě. Vedle tréninků na ledě čeká na hráče posilovna i výběhy do terénu. "Většina hráčů se na ledě připravuje už od minulého týdne, někteří byli na reprezentačním kempu. Kádr se dostatečně zvětšil, vyzkoušíme všechny hráče," dodal Kýhos.

Zatím nemá zcela přesně ujasněno, do jaké formace zařadí hlavní hvězdu extraligových přestupů Petra Tona. "Nějaké plány máme. Nejsou o tom jej někam vrazit. Chceme využít jeho schopnosti. Na druhé straně je zbytečné trhat útoky, které nám šlapaly. Zápasů v přípravě máme dost. Budeme zkoušet najít sestavu tak, aby byla co nejúdernější," řekl Kýhos. V prvním tréninku hrál Ton v útoku s Janem Hruškou a Ostřížkem.

Brňané sehrají v přípravě deset utkání, oproti minulým rokům odpadl Kometě start v European Trophy. "Měli jsme možnost konfrontace s evropským hokejem a jinými styly, ale jsem přesvědčen, že naplánovaný zápasový program je stejně kvalitní, a ubude nám tolik cestování," řekl trenér.

Reklama

Související témata: