Hlavní obsah

Antoš opouští Slavii, odchází do prvoligového Ústí

PRAHA

Hokejový útočník Milan Antoš odchází z pražské Slavie na hostování do prvoligového Ústí nad Labem. Pětatřicetiletý slávistický odchovanec opouští klub opět po čtyřech letech. Antoš měl ve Slavii smlouvu ještě na rok a v Ústí uzavřel dvouletý kontrakt.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Milan Antoš (na archivním snímku vpravo)

Článek

"Je to typ, kterého si Pavel Hynek přál. Je skvělé, že se nám jej podařilo získat. Je to typ do kabiny, bojovník. Hrál spoustu let extraligu," řekl pro oficiální internetové stránky Ústí generální manažer David Šaffer. Antoš v roce 1994 pomohl jako kapitán Slavii do extraligy a vrací se do druhé nejvyšší soutěže po jedenácti letech. Během nich oblékal také dresy Plzně a Jihlavy.

"Nebylo to lehké rozhodování," řekl kouč a generální manažer Slavie Vladimír Růžička k Antošově odchodu. "Po určitém zvažování jsme ho uvolnili," doplnil Růžička, který ještě jako hráč spolu s Antošem o postup Slavie mezi elitu bojoval.

"Milan tady odvedl obrovský kus práce, ale s příchodem nových hráčů by na něj zbylo místo až ve třetí, čtvrté lajně. On ale potřebuje hrát," dodal kouč na klubovém serveru. Slavia získala pro nadcházející sezónu jako posily do útoku Tomáše Divíška a Jaroslava Bednáře a v přípravě měla sedmnáct forvardů.

V nejvyšší soutěži odehrál Antoš 579 zápasů a nasbíral 328 bodů za 128 branek a 200 asistencí. Růžička předpokládá, že se Antoš na Slavii ještě vrátí. "Chtěl bych, aby tady trénoval, alespoň tak jsme s Milanem domluveni," dodal.

Reklama

Související témata: