Hlavní obsah

Brankář Turek se definitivně vrací do Budějovic

Výraznou posilu pro nadcházející extraligovou sezónu získali hokejisté Českých Budějovic. Brankář Roman Turek podepsal s vedením jihočeského klubu, který se do nejvyšší soutěže vrací po roční přestávce, ve středu večer dvouletou smlouvu. Oficiálním internetovým stránkám klubu to potvrdil prezident HC Jaroslav David.

Foto: PRÁVO

Roman Turek v kleci Calgary.

Článek

Mistr světa z Vídně 1996 a držitel prstenu pro vítěze Stanleyova poháru Turek vypomáhal Českým Budějovicím při výluce NHL již v loňské sezóně v první lize. Poté se však měl vrátit do zámoří, kde měl podepsaný kontrakt s Calgary. Turek se však rozhodl využít možnosti předčasně jej ukončit a definitivně se vrátit do Čech.

O Turkově možném návratu do Českých Budějovic se mluvilo už delší dobu. Hráč i jeho manažer však museli čekat na konec června, kdy se měla transakce definitivně uzavřít. "Do 30. června je Turek hráčem Calgary. Do té doby si může každý říkat, co chce, ale nic není oficiální," tvrdil jeho agent Rich Winter.

O den dříve ale nakonec vysoký brankář podepsal se zástupci Českých Budějovic dvouletý kontrakt. "Nyní už to mohu potvrdit," řekl David oficiálnímu internetovému serveru klubu. Dohoda s Turkem byla dotažena těsně před jeho středečním odletem do zámoří, kam se vydal na dovolenou. Než dvojkou v NHL, raději hvězdou doma

Turek tak po roce následoval dalšího brankáře a světového šampiona Milana Hniličku; také se rozhodl dát přednost před postem dvojky v NHL působení v české extralize. Pětatřicetiletý hráč by měl být jasnou jedničkou jihočeského týmu, vedeného trenérem Josefem Jandačem. Krýt záda by mu měli mladíci Jan Chábera a Alexandr Salák.

K týmu se Turek připojí 20. července, kdy mužstvo začne trénovat na ledě. Dosavadní přípravu absolvoval většinou sám. "Jsem přesvědčený o tom, že bude na sezónu připravený. S individuální přípravou má bohaté zkušenosti," řekl prezident klubu.

Reklama

Související témata: