Hlavní obsah

První Maďar v extralize. Vas uspěl na zkoušce ve Slavii, smlouvu podepsal i Weissmann

Praha
Aktualizováno

Útočníci Erik Weissmann a János Vas uspěli na zkoušce v hokejové Slavii a s klubem podepsali roční smlouvy. Sešívaní se naopak rozloučili s čtveřicí forvardů, kteří si během testů místo v kádru nevybojovali - Janem Heřmanem, Petrem Stloukalem, Elvijsem Biezaisem a Richardem Lelkešem. Slavia to uvedla po úterním přípravném utkání s Vladivostokem (4:2) na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Slavie.

Článek

"Oba jsou zkušení centři, které jsme potřebovali. Věříme, že budou pro náš tým přínosem," uvedl k angažování Weissmanna s Vasem trenér Slavie Ladislav Lubina.

Šestatřicetiletý Slovák Weissmann už si českou nejvyšší soutěž v minulosti vyzkoušel, když v sezóně 2003/04 získal se Zlínem mistrovský titul, o tři roky později pak hájil barvy Vítkovic. Uplynulý ročník strávil v mezinárodní MOL Lize ve slovenských Nových Zámcích. Rodák z Bratislavy si ve své kariéře zahrál i slovenskou extraligu, ruskou Superligu, Kontinentální ligu. Působil i v Kazachstánu nebo Itálii.

Třicetiletý Vas se stane prvním Maďarem, který se objeví v české extralize. Účastník elitní skupiny mistrovství světa v roce 2009 byl před dvanácti lety draftován Dallasem, slavnou NHL si ale nikdy nezahrál. Poslední dvě sezóny strávil Vas ve Francii.

Reklama

Související témata: