Hlavní obsah

Slavia smí hrát v Edenu jen na výjimku. Dostaly ji i Litvínov a Mladá Boleslav

Tři kluby hokejové extraligy dostaly výjimku z licenčního řádu, aby mohly hrát na svých zimních stadiónech. Tyká se to Mladé Boleslavi, Litvínova i Slavie, pokud bude chtít hrát v Edenu. Tam se ale smí přesunout jedině v případě termínové kolize v pražské O2 areně. Problém spočívá především v nedostatečné kapacitě hlediště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté pražské Slavie dostali částečnou výjimku na stadión v Edenu.

Článek

Stadióny pro nejvyšší soutěž musejí mít podle licenčního řádu minimální diváckou kapacitu 5000 míst a z ní musí být alespoň 3500 k sezení. Všechny tři haly, kterých se výjimka týká, nemají dostatečný počet sedadel.

Na litvínovském Zimním stadiónu Ivana Hlinky je i po rekonstrukci hlediště stále jen 1711 míst k sezení. Ško-Energo Aréna v Mladé Boleslavi pojme pouze 2200 diváků na sezení. V obou halách je zvýšení podle ředitele extraligy Josefa Řezníčka finančně nerealizovatelné.

Slavia má jako hlavní hrací halu O2 Arenu, Eden je jen rezervní varianta. „Program v největší hale republiky Slavia těžko ovlivní a hledání náhradních termínu je čím dál složitější. Takže pokud by došlo ke kolizi a neměla by ani možnost vyměnit si pořadatelství se soupeřem, může tam zápas odehrát," uvedl Řezníček.

Do Edenu chce Slavii pustit skutečně jen výjimečně. „Kdyby tam chtěla odehrát třeba tři čtyři utkání za sebou, nemusím to povolit. Zatím se předpokládá, že by mohlo jít o jeden nebo dva zápasy za celou sezónu," uzavřel šéf extraligy s tím, že další haly účastníků nejvyšší domácí hokejové soutěže podmínky Licenčního řádu splňují.

Reklama

Související témata: