Hlavní obsah

Hradec Králové - Vladivostok 1:3Litvínov zdolal Wolfsburg, Hradec Králové podlehl Vladivostoku

Drážďany

Hokejisté Litvínova vyhráli na Škoda Cupu v Drážďanech nad Wolfsburgem 4:3 a v neděli budou hrát od 17:30 finále s domácími Drážďanami, které vyhrály nad Polskem 7:2. V dalším přípravném duelu podlehl Hradec Králové v Liberci účastníkovi Kontinentální ligy Vladivostoku 1:3.

Článek

Litvínov vedl nad účastníkem nejvyšší německé ligy díky Jurčíkově trefě ze 13. minuty. Ještě v úvodním dějství ale otočili stav Američan Schaus a Kanaďan Voakes.

Verva ale ve druhém části strhla vedení na svou stranu. Mezi 26. a 31. minutou upravili Hübl, v přesilovce Piroš a pak Jánský na 4:2. Hned vzápětí sice snížil Američan Likens, ale pak už se skóre nezměnilo.

V Liberci padly tři branky hned v úvodní třetině. Admiral vedl od šesté minuty, kdy při Vašíčkově vyloučení skóroval útočník Gorškov, který v minulé sezóně hrál v Třinci.

Za 195 vteřin vyrovnal také v početní výhodě Knotek, ale ve 14. minutě opět vedl Vladivostok. Tentokrát skóroval Švéd Gynge, někdejší hráč Lva Praha. Odpovědět mohl opět Knotek, ale trefil jen tyč. Stav se znovu měnil až 12 sekund před koncem, kdy dovršil výsledek při power play do prázdné branky Makarov.

Přípravné hokejové zápasy extraligových týmů:
Turnaj v Drážďanech:
EHC Wolfsburg Grizzly Adams - HC Verva Litvínov 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)
Branky: 16. Schaus, 19. Voakes, 31. Likens - 13. Jurčík, 26. Hübl, 29. Piroš, 31. Jánský.
Mountfield Hradec Králové - Admiral Vladivostok 1:3 (1:2, 0:0, 0:1), hráno v Liberci
Branky: 10. Knotek - 6. Gorškov, 14. Gynge, 60. Makarov.

Reklama