Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:1Hokejisté Sparty utrpěli v přípravném období první porážku

Chrudim

Po předchozích pěti prohrách včetně dvou v Lize mistrů si hokejisté Pardubic připsali druhou výhru za sebou. V přípravném utkání na nový ročník extraligy zdolali v Chrudimi pražskou Spartu 3:1. Pražané v sestavě s řadou juniorů a bez hlavních opor naopak poprvé v přípravném období po šesti výhrách podlehli.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Sparty David Dvořáček (vpravo) v přípravném hokejovém zápasu proti pardubickému brankáři Tomáši Halászovi neuspěl. Vlevo pardubický útočník Jan Starý.

Článek

Sparťané dlouho vedli, když pro ně už ve čtvrté minutě získal náskok Dominik Volek, syn někdejšího slavného útočníka z 80. a 90. let a později kouče Sparty Davida Volka. Ve 12. minutě mohli Východočeši vyrovnat z trestného střílení, ale Marcinko trefil tyč. Na začátku třetí třetiny pomohla sparťanskému brankáři ještě horní tyč po pokusu Starého, ale ve 48. minutě už vyrovnal kanonýr Sýkora. Za 103 vteřin otočil stav Tybor a v závěru ještě při power play do prázdné branky dovršil výsledek Zohorna.

Oba celky čeká před startem extraligy po dvou zápasech v Lize mistrů. Sparta doma hostí příští týden ve čtvrtek Växjö a v sobotu KalPu Kuopio, Pardubice přivítají v pátek Linköping a v neděli TPS Turku.

Hradec Králové podlehl v Linci 1:4. Mountfield ztratil zápas s účastníkem mezinárodní ligy EBEL v první třetině. Na úvodní Moranovu trefu sice ještě odpověděl Mertl, ale Hisey a Lebler do 15. minuty upravili na 3:1 a v závěru ještě uzavřel skóre znovu Hisey.

Přípravné hokejové zápasy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Sparta Praha 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Branky: 48. P. Sýkora, 49. Tybor, 59. T. Zohorna - 4. Volek.
EHC Black Wings Linec - Mountfield Hradec Králové 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 15. a 59. Hisey, 10. Moran, 16. Lebler - 12. Mertl.

Reklama

Související témata: