Hlavní obsah

Olomouc se posílila zkušeným trojlístkem Majeský, Dlouhý, Hrňa

Olomouc

Hokejisty Olomouce posílili necelé dva týdny před startem extraligové sezóny tři noví hráči. Nováček nejvyšší soutěže získal na roční hostování z Kladna slovenského obránce Ivana Majeského a útočníky Radka Dlouhého z Brna s třineckým Erikem Hrňou.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Majeský (vlevo) ještě v kladenském dresu bojuje se zlínským Tomášem Sýkorou.

Článek

S trojicí nových tváří přichází na Hanou především zkušenost: sedmatřicetiletý dvojnásobný účastník olympijských her Majeský odehrál v barvách Atlanty, Washingtonu a Floridy 202 utkání v NHL, prošel Švédskem a Finskem a poslední tři roky působil v Kladně. Dvaatřicetiletý Dlouhý má na kontě 605 extraligových startů ze Slavie, Brna a Karlových Varů.

"Ivan je velice zkušený obránce, je navíc vysoký, takže umí hrát hodně důrazně. Radek je výborný defenzivní útočník, který toho má odehráno v extralize spoustu. Věříme, že bude platný jak v obraně, tak v útoku. Zejména v obranné činnosti by však měl vyčnívat," uvedl na klubovém webu generální manažer Erik Fürst.

Produktivitu Hanáků by měl zvýšit šestadvacetiletý útočník Hrňa, kterého ke konkurenci uvolnil Třinec. Vsetínský odchovanec v dresu mateřského klubu a Ocelářů odehrál 225 zápasů v extralize. "Erik sice není vzrůstem příliš velký, nahrazuje to však svou šikovností a výbornou technikou," řekl Fürst.

Olomouc jedenáct dnů před obnovenou premiérou mezi elitou zapsala na soupisku už jedenáct nových jmen. Do klubu českého mistra z roku 1994 už dříve přišli gólman Jiří Trvaj, obránci Pavel Skrbek, Martin Vyrůbalík a útočníci Pavel Patera, Peter Zuzin, Marek Laš, Jakub Matai a Dávid Buc.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec