Hlavní obsah

Obhájci titulu ze Zlína si dávají v extralize jen postupné cíle

S postupnými cíli vstoupí do nového ročníku hokejové extraligy obhájci titulu ze Zlína, kteří se snaží vyvarovat velkolepých prohlášení o případném zisku titulu. Vedení klubu se podařilo udržet kádr takřka pohromadě, odešli pouze obránce Petr Zámorský a útočníci Antonín Honejsek a Marek Melenovský. Nahradili je zkušený zadák Tomáš Žižka a útočník Roman Vlach. Pod smlouvou zůstali všichni tři brankáři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský obránce Petr Zámorský.

Článek

"I po zisku titulu zůstáváme na zemi. Extraliga bude opět velmi vyrovnaná, řada týmů má vysoké ambice. Rovněž nováčci nebudou pouze do počtu. Budeme opět sbírat bod po bodu. Dáváme si postupné mety," uvedl na tiskové konferenci kouč Rostislav Vlach, který považuje za důležitý vstup do sezóny.

"Potřebujeme získat dostatek bodů, abychom jejich ztrátu nemuseli dohánět během sezóny. Od prvního kola je potřeba poctivě pracovat a být velmi obezřetní," zdůraznil Vlach, který v roli hlavního trenéra vstoupí ve Zlíně do čtvrtého ročníku.

Přípravu si Zlín zpestřil zápasy v Lize mistrů, v níž odehrál čtyři vyrovnané partie. V Berlíně vyhrál nad Eisbären 4:3 po nájezdech, doma porazil Djurgaarden 3:1 a prohrál v prodloužení se švýcarským Fribourgem 2:3. Stejným výsledkem podlehli Berani v odvetě ve Švýcarsku po samostatných nájezdech.

"Zvolili jsme osvědčený model přípravy. Liga mistrů ji oživila a prověřila více naše síly. Také divácká kulisa byla při zápasech Ligy mistrů výborná. Na přípravné zápasy se slovenskými soupeři by určitě nepřišlo čtyři tisíce fanoušků," poznamenal Vlach.

Rozpočet se navýšil

Rozpočet klubu se podařilo navýšit oproti minulému ročníku o osm miliónů korun. "Část z této sumy byla navýšena kvůli účasti v Lize mistrů. Nadále se ale ve financích budeme chovat racionálně. Chceme klub udržet zdravý. Za důležité považuji, že je tým konsolidovaný a bez zásadních změn," poznamenal jednatel klubu Patrik Kamas.

V kariéře bude s největší pravděpodobností pokračovat i čtyřicetiletý obránce Radim Tesařík, který kvůli zranění nestihl závěr uplynulé sezóny. "Ještě se musíme dohodnout na jeho hráčských právech. Mělo by jít ale pouze o formalitu. Počítáme s uzavřením smlouvy do pátečního začátku extraligy," uvedl Kamas.

Do extraligy vstoupí Zlín v pátek domácím duelem s nováčkem z Mladé Boleslavi. Hned ve druhém kole je na programu repríza finále, Zlín se představí v Brně proti Kometě. "Už se všichni těšíme na začátek extraligy. Příprava byla hodně dlouhá. Naším přáním je, abychom dělali našim fanouškům stejně jako v uplynulém ročníku radost," řekl kapitán týmu Petr Čajánek.

Reklama

Související témata: