Hlavní obsah

FANTASY: Extraliga je zpět a spolu s ní i nová pravidla!

fantasy

Tento pátek od 17:00 úvodním utkáním mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové odstartuje nová sezóna extraligy. Spolu se zahájením naší nejvyšší hokejové soutěže začne i oblíbený manažer Fantasy extraliga.

Složení týmu je zcela na vás!

Článek

S novým ročníkem Fantasy extraligy jsme udělali několik změn v pravidlech. Hráčům se již nebudou přičítat ani odečítat body za výhru nebo prohru jejich týmu. K tomuto kroku jsme se rozhodli, jelikož Fantasy má být hra především o individuálních výkonech hráčů. Díky této změně budete moci vybírat do svých týmů i hráče ze slabších klubů, jelikož se nebudete muset tolik ohlížet na sílu celého mužstva.

Hokejista, který nepromění trestné střílení přijde pouze o jeden bod. V minulé sezóně mu byly za neproměněné trestné střílení odečteny 3 body. Stejná pravidla jsme aplikovali již při posledním mistrovství světa v hokeji. Ostatní pravidla zůstávají stejná. Jejich kompletní přehled si můžete přečíst na webu Fantasy extraligy v sekci pravidla.

V novém ročníku Fantasy extraligy můžete hrát o skvělé ceny! Včetně iPhonu 5, Playstationu 4 a iPadu 4. Miniliga, která bude mít nejvyšší průměr bodů ze všech, získá jako odměnu 50 000 korun!

Bude Petr Ton zářit v dresu Komety?

Největší přestupový trhák letní přestávky má na svědomí Sparta. Pražský tým se rozhodl pro „nadbytečnost a vysoký věk" neprodloužit smlouvu nejlepšímu hráči loňské sezóny Petru Tonovi. Zkušený veterán odehrál za Spartu 11 extraligových ročníků. Během toho posledního překonal rekord klubu v počtu nastřílených branek (293) a získaných bodů (584). Dvakrát slavil se Spartou titul. Paradoxní se pak může zdát, že po koketování se zahraničními kluby, nakonec našel nové angažmá v Kometě Brno. Týmu, který v semifinále play off vyřadil Spartu z boje o Masarykův pohár.

Třinec, Sparta, Kometa a Zlín. Tyto čtyři týmy jsou podle odborníků největšími kandidáty na boj o titul mistra extraligy. Třinec získal do svého týmu během letní přestávky řadu posil. Bezpochyby největší z nich je obránce Rostislav Klesla. Novojičínský rodák opustil po šestnácti letech NHL, kde odehrál za Columbus a Phoenix celkem 667 zápasů. Klesla prostředí Třince dobře zná. Hrál zde před dvěma lety, když byla v NHL výluka, a mnohokrát se zde přes léto připravoval na novou sezónu nejlepší hokejové soutěže světa. S Kleslou, jemuž se bude na hrudi vyjímat kapitánské C, je cíl Ocelářů jasný – získat titul „Máme nejvyšší cíle. Bude to těžká cesta, ale my se na ni těšíme," prohlásil kapitán Třince.

Reklama