Hlavní obsah

Cílem je titul, nic jiného chtít nemůžeme, tvrdí odvážně útočník Polanský

Třinec

Třinečtí Oceláři před pátečním startem hokejové Tipsport extraligy přijímají bez vytáček roli vážného adepta na titul. Ani jejich služebně nejstarší hráč Jiří Polanský se nálepce favorita nebrání. „Cílem je titul, nic jiného chtít nemůžeme,“ tvrdí 32letý centr působící v klubu nepřetržitě od sezóny 2003/04.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Jiří Polanský se snaží překonat brankáře Stavangeru Henrika Holma v utkání Ligy mistrů.

Článek

Nedáváte si odvážným cílem tak trochu nůž na krk?

Nemám problém s tím, že jsme si hned na startu vytyčili nejvyšší cíl. Chceme prostě po pěti letech vrátit mistrovskou radost do Třince, což ale neznamená, že na soupeře koukáme spatra. Máme respekt před každým i dost pokory, ale přes léto cítím rapidní zlepšení v taktice i systému hry. Bude důležité hned na začátku vytěžit maximum toho dobrého.

Ve čtyřech zápasech Ligy mistrů jste vstřelil tři góly a u pěti dalších asistoval. Dokážete být takhle produktivní i v extralize?

Tým na moje útočné schopnosti spoléhá, uvědomuju si zodpovědnost. Ale elitním střelcem asi nebudu. Myslím, že stejně jako každou sezónu budu mít víc nahrávek než vstřelených branek. Nicméně věřím, že v útoku ukážeme sílu.

Myslíte tedy, že štafetu kanonýra po odchodu Martina Růžičky do KHL převezmou křídla vašeho útoku Martin Adamský či Zbyněk Irgl?

To by bylo dobré, kdybych já nahrával a kluci z toho těžili. Vidím v týmu ale víc hráčů s potenciálem vstřelit za sezónu přes dvacet branek. Na elitního kanonýra je tu pět kandidátů.

Kteří to jsou?

Kromě těch dvou mám na mysli i Kamila Krepse a Jakuba Orsavu. Páté jméno si nechám pro sebe, aby si spoluhráči mohli myslet, že jsou to právě oni. Jsem si jistý, že třinecký fanoušek bude velebit střelce, který bude dávat góly za všech okolností.

Získají třinečtí hokejisté v nadcházející sezóně mistrovský titul?
Ano
45,6 %
Ne
54,4 %
Celkem hlasovalo 1256 čtenářů.

Reklama

Související témata: