Hlavní obsah

Už nebudeme ti hodní a slušní, varuje Hradec své soupeře. A chce medaili!

Hradec Králové

Udrželi kostru týmu z loňské sezóny, navíc si pochvalují, jak mužstvo vhodně doplnili novými hráči. Hokejový Mountfield si před druhou extraligovou sezónou po svém přesunu do Hradce Králové troufá, po vypadnutí ve čtvrtfinále se Zlínem v uplynulém ročníku nyní cílí výše. „Chceme se dostat do play off přímou cestou a pak se poprat o medaile. A chlapcům jsem říkal, že jednu bronzovou už mám, takže bych teď rád jinou,“ prohlásil Miroslav Schön, předseda představenstva klubu v narážce na to, že třetí skončil s Českými Budějovicemi v sezóně 2007/08.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Hradce Králové se radují ze vstřelení gólu - ilustrační foto.

Článek

Bylo to vloni celkem hektické léto. Po odkoupení extraligové licence od Českých Budějovic se Mountfield stěhoval do Hradce Králové, kde si za pochodu musel zvykat na nové domácí prostředí i na to, jak bude přijat tamními fanoušky. „Je pravda, že nyní už byla adaptace mnohem snadnější, na všechno už jsme zvyklí," přiznává kapitán Jiří Šimánek.

„Jsme moc vděční městu Hradec Králové, jak nás přijalo. Získali jsme skvělého partnera a vynikající zázemí, o kterém se nám ani nesnilo," pochvaluje si Miroslav Schön. „Stali jsme se stabilním celkem, minulá sezóna byla povedená po všech směrech. Jen škoda kaňky v podobě vypadnutí ve čtvrtfinále se Zlínem," našel jediné negativum generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Nyní už Královehradečtí pokukují výše. Sezóna se bude hodnotit jako úspěšná, pokud bude zakončena ziskem medaile. „A myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že rozhodně chceme skončit před Pardubicemi," přiživuje Schön rivalitu dvou východočeských klubů.

Dlouhodobou prioritou postup juniorů

„Abychom ale byli úspěšní, musíme zapracovat na slušnosti, která v poslední sezóně hrála proti nám. Zlín nás ve čtvrtfinále negativně přehrával svými drobnými krosčeky. Musíme se z toho poučit. Už nebudeme ti hodní, vyhlašuje předseda představenstva.

Právě ke zvýšení důrazu by měly přispět i posily. Robustní obránce Jiří Vašíček a kanadský útočník Collin Valcourt. „Ale tvrdost nemůžeme chtít jen po dvou hráčích. To nestačí. Musíme se k tomu postavit týmově," apeluje na své svěřence kouč Peter Draisaitl, jemuž vedení klubu splnilo dvě přání a přivedlo ofenzivního beka Tomáše Slováka a zkušeného centra Romana Kukumberga.

Kromě A mužstva však vedení hradeckého klubu nezapomíná ani na svou mládež. „Zatímco zisk medaile našeho áčka je krátkodobý cíl, tím dlouhodobým je právě mládež. Juniorku jsme přetáhli k A týmu, aby mladí kluci byli v co nejtěsnějším kontaktu s dospělými, aby si mohli čuchnout k extralize. Absolutní prioritou pro tuto sezónu je, aby juniorka postoupila do extraligy. Když si chceme vychovávat vlastní hráče, jinak to ani nejde," říká Schön, podle něhož se rozpočet Mountfieldu bude v novém ročníku pohybovat okolo 80 miliónů korun.

Hradci už se nebudou posmívat kvůli oraništi

Zásadní novinkou je i rekonstrukce stadiónu, ke které došlo v průběhu léta. Vyměnily se mantinely a ledová plocha, nové jsou i sedačky nebo osvětlení. „Nikdo se nám už nebude posmívat, že nemáme led, ale oraniště a že jsme poslední klub, který má dřevěné mantinely. Máme krásný stadión," říká Schön o rekonstrukci, která vyšla na 42 miliónů korun. Další opravy zahrnující kostku nad ledem nebo ventilaci pak budou probíhat za pochodu v průběhu sezóny. „Je super, že máme nové mantinely i plexiskla. Až se dodělá vzduchotechnika, zlepší se i kvalita ledové plochy," neskrývá nadšení Šimánek.

Ve zrekonstruované hale se Hradec v prvním ostrém utkání představí svým divákům v neděli proti Spartě, o dva dny dříve načne extraligu ve Vítkovicích. „Jsme rádi, že už máme přípravu za sebou a těšíme se, až začne soutěž. Miluju, když se o něco hraje," usmál se Draisaitl. „Pět měsíců bez ostrého zápasu je opravdu dlouhá doba. Všichni se těšíme a už jsme myšlenkami ve Vítkovicích," přidává se Šimánek.

Jak si povedou hokejisté Hradce Králové v nové sezóně Tipsport extraligy?
Vyhrají základní část
2,9 %
Postoupí přímo do čtvrtfinále play off
39,1 %
Zajistí si účast v předkole play off
29,1 %
Budou hrát ve skupině o udržení
28,9 %
Celkem hlasovalo 839 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice