Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro fanoušky. Olympijský vítěz z Nagana Ručinský bude pokračovat v kariéře

Konec rozmýšlení. Hokejový útočník Martin Ručinský se rozhodl pokračovat ve své bohaté hráčské kariéře a i v příští sezóně bude nastupovat za Litvínov. Informovaly o tom oficiální internetové stránky severočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník Martin Ručinský

Článek

Ručinský, který se do mateřského celku vrátil již v sezóně 2010/11 oklikou přes Spartu po dlouholetém působení v zámoří, sice zasáhl do přípravných zápasů, ale s definitivou ohledně pokračování vyčkával do poslední chvíle. A ještě minulý týden neměl jasno. Nakonec ale následuje svého kamaráda Jiřího Šlégra. Stejně starý bek a také olympijský šampión však měl jasno o pokračování kariéry již dříve.

Ručinský odehrál v základní části minulé sezony 45 utkání a připsal si 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí, což z trojnásobného mistra světa dělalo druhého nejproduktivnějšího hráče týmu po Viktoru Hüblovi. Ve dvou duelech bojů o udržení přidal dvě nahrávky.

Během přípravy zaznamenal v pěti startech gól a dvě finální přihrávky. Podle informací zveřejněných na facebooku by dalším vystoupením Ručinského měla být již páteční extraligová premiéra v nové sezóně, v níž Verva nastoupí v podkrušnohorském derby proti Karlovým Varům.

Reklama

Související témata: