Hlavní obsah

Slavia spoléhá na útočný tandem Bednář, Vlasák. Diváky láká na snížené vstupné

Martin KézrPrávo

Na Slavii začíná nová éra, po čtrnácti letech už není jejím trenérem Vladimír Růžička a nový kouč Ladislav Lubina se snaží mužstvu vtisknout agresivní útočnou tvář. „Jsem rád, že to hráči i bez výraznějšího nácviku pochopili a vzali za své. Příprava mě příjemně naladila, výsledky se ale začnou počítat až od prvního pátečního extraligového kola,“ míní trenér.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávisté Jaroslav Bednář (vpravo) a Tomáš Vlasák.

Článek
Fotogalerie

V útoku klub hodně spoléhá na duo Jaroslav Bednář, Tomáš Vlasák. „Vrátil jsem se do Slavie po sedmi letech, tím se kruh uzavřel. Jsem zpátky tam, kde jsem začínal. Příprava nám docela sedla, snad dokážeme v dobrých výkonech i pokračovat," doufá Vlasák. „Mezi námi perfektně funguje chemie, už nejsme v našem věku žádní rychlíci, ale snažíme se to hrát na šikovnost," přemítá Bednář.

„Musíme se ale připravit, že to bude hned v pátek na úvod v Olomouci pěkně ostré. Extraliga se tam hraje po sedmnácti letech, budou hladoví, ale já věřím, že když budeme věrni svému hokeji, tak tam můžeme uspět," uvažuje Bednář.

„Chceme hrát atraktivní hokej, který bude bavit diváky, ale výsledky jsou neméně důležité," tvrdí trenér Ladislav Lubina. „Trochu máme ale problém s kvótami pro mladé hráče. Nenašli jsme borce odpovídající úrovně v ročníku 1995, takže budeme v zápisu mít dvě prázdné kolonky," doplňuje kouč.

Slavia zkoušela v přípravě hodně hráčů. „Až mě překvapilo zjištění, že jsme měli celkem 22 útočníků. Nakonec jsme si z těch testovaných vybrali i prvního Maďara v extralize Vase," prozrazuje Lubina.

Snížené vstupné

Hodně pozitivně hodnotil srpnový turnaj ve Švýcarsku. „Ať už pro herní podobu mužstva, ale i pro upevnění vnitřních vazeb," přemýšlí trenér. „Novým prvkem letní přípravy bylo zaměření na běh, víc než třeba obvyklé kolo. Zařadili jsme i kolečkové brusle, což bylo kvitována jako příjemné zpestření nutné pohybové stránky," vykládá Lubina. „Někdy jsme byli jako dostihoví koně. Za celý život jsem snad nenaběhal tolik, jako letos v létě," vykládá Bednář.

Slavia dělá i netradiční vstřícný krok vůči divákům. „Chystáme velké překvapení v podobě snížení vstupného. Není to jen čistě marketingový tah, ale nemáme tolik permanentkářů, jako bychom chtěli, takže chceme jít touto cestou prostě fanouškům naproti," prozrazuje většinový majitel Slavie Vladimír Pitter, že cenové rozpětí lístků se pohybuje mezi 100 až 190 korunami.

Oproti předchozí sezóně tak bude vstupné na Slavii levnější o téměř třicet procent. „Minulostí jsou i dluhy klubu vůči hráčům, povedlo se nám narovnat vztahy a v kabině je pohoda," doplňuje Pitter. Klíčové místo na sešívaných dresech jako hlavní partner klubu má O2 aréna. „Halu v Libni vnímám jako náš domovský stánek," tvrdí Pitter, podle nějž by se Slavia měla s rozpočtem vejít do 90 miliónů korun.

Reklama

Související témata: