Hlavní obsah

Velká posila den před startem extraligy. Vítkovice ulovily odchovance Olesze

Praha
Aktualizováno

Pouhý den před startem nového ročníku hokejové extraligy získaly Vítkovice velkou posilu do útočných řad. Přesně po deseti letech se do svého mateřského klubu vrací Rostislav Olesz. Osmadvacetileté křídlo a majitel bronzové medaile z olympiády 2006 v Turíně by měl nastoupit už v pátečním prvním kole proti Hradci Králové.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Rostislav Olesz se vrací do Vítkovic.

Článek

„S Rosťou jsme se dohodli na smlouvě zápas od zápasu, jelikož Rosťa stále čeká na nabídku z NHL," uvedl pro oficiální stránky Vítkovic prezident klubu František Černík.

Olesz nakoukl do seniorské extraligy v dresu Vítkovic v sezóně 2000/01. O tři roky později pak v rámci výměny za Romana Šimíčka putoval do Sparty, z níž po roce zamířil do NHL do Floridy, která si ho v roce 2004 vybrala jako sedmého v pořadí v draftu.

V NHL odehrál Olesz za Floridu, Chicago a New Jersey dohromady 365 zápasů, ve kterých vstřelil 57 branek a připsal si 77 asistencí. V uplynulém ročníku si nedokázal získat stálé místo v týmu Devils, a tak se vrátil do Evropy, kde nastupoval za švýcarský Bern.

Po skončení sezóny mu skončila smlouva, a tak přes léto trénoval s Vítkovicemi. Nyní za ně bude i hrát v soutěžních zápasech, odejít však může, když přiletí zajímavá nabídka ze zahraničí. Ideálně z NHL...

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice