Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:1Vítězný sparťanský obrat proti Plzni zrežíroval ve druhé třetině obránce Ďaloga

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. J. Sýkora 0 : 1
22. Ďaloga 1 : 1
22. Sabolič 2 : 1
33. Ďaloga 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Úspěšný vstup do nové sezóny mají za sebou hokejisté pražské Sparty. Bronzový medailista uplynulého ročníku zásluhou podařené druhé třetiny otočil průběh duelu s Plzní a Západočechy porazil 3:1. Dvěma góly se ve svém prvním extraligovém zápase za Spartu blýskl slovenský obránce Marek Ďaloga.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva sparťan Miroslav Forman a plzeňští Jakub Jeřábek a brankář Matěj Machovský.

Článek

Hodně opatrně vstoupily oba celky do utkání a přes pět tisícovek přítomných fanoušků vidělo zpočátku urputný hokej s mnoha nepřesnostmi a minimem šancí. A když už nějaké přišly, paradoxně v oslabení. Zatímco domácí Pech s Kumstátem úspěšní nebyli, Tomáš Sýkora po pasu Kratěny poslal Plzeň při hře v početní nevýhodě do vedení.

Domácí mohli srovnat hned vzápětí, protože po obdrženém gólu hráli rovnou minutu v pěti proti třem, jenže obětavý útočník Hollweg se vrhl hned do tří ran a všichni spoluhráči ho pak při přerušení na střídačce plácali po zádech.

Ďaloga režíroval obrat

Jenže začátek druhé třetiny Západočechům hrubě nevyšel. Nejprve totiž srovnal Ďaloga a o dvacet vteřin později už Sparta vedla, když krásnou střelou o tyč skóroval Sabolič. Studená sprcha pro Plzeň, která se z ní ale dokázala oklepat.

Zejména elitní útočná formace Kratěna, Simon, Pletka motala domácí obraně hlavy. Jenže brankář Staňa domácí držel, a když už ho Pletka překonal, pomohla Spartě branková konstrukce. To Pražané byli mnohem efektivnější, ve 33. minutě zvyšoval slovenský obránce Ďaloga svým druhým gólem v prvním extraligovém zápase za Spartu na 3:1.

Ve třetí třetině už si Jandačova parta dvoubrankový náskok s přehledem pohlídala a nemuselo jí tak ani tolik mrzet, že Přibyl ve stoprocentní šanci ztroskotal na Machovském. Závěr zápasu už se dohrával bez Hollwega, který to přehnal s hrubostí, následně své pěsti ukázal mladíkovi Réwayovi a sudí jej čtyři minuty před třetí sirénou poslali s trestem ve hře za hrubost do kabiny.

1. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Ďaloga (Pech, Forman), 22. Sabolič (Cingel), 33. Ďaloga - 16. T. Sýkora (Kratěna, Mozík). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3, navíc Hollweg (Plzeň) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5018.
Sparta Praha: Staňa - Pilař, Piskáček, Ďaloga, Barinka, Švrček, Polášek, J. Mikuš - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Forman - Cingel, Přibyl, Sabolič - Dvořáček, Volek, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Moravčík, Kubka - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, J. Sýkora - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Michel, Kašpařík, Beran. Trenéři: Razým a M. Straka.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články