Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 5:0Litvínov jasně ovládl derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hübl 1 : 0
36. Hübl 2 : 0
39. Zeman 3 : 0
54. Ručinský 4 : 0
58. Lukeš 5 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vstoupili do extraligy jednoznačnou výhrou nad Karlovými Vary 5:0. Na výhře Severočechů v podkrušnohorském derby se dvěma góly a asistencí podílel útočník Viktor Hübl. Brankář Pavel Francouz udržel hned v prvním kole soutěže čisté konto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník Martin Ručinský na archivním snímku

Článek

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání, do vedení se dostali již po 19 vteřinách, kdy se po zmatcích v hostující obraně trefil Hübl. Ve čtvrté minutě přebruslil Lukeš obránce Haranta, ale v pádu přestřelil Závorkovu branku. Na druhé straně se zapotil i Francouz, Tomečkovu střelu vytěsnil pravým betonem.

Hostům se podařilo Francouze překonat, trefu Pšurného ale rozhodčí neuznali kvůli postavení mimo hru. Karlovarští byli při chuti a napomohla jim k tomu i 45 vteřin trvající dvojnásobná přesilová hra, ale Francouze překonat nedokázali. V závěru třetiny najížděl od poloviny hřiště sám na Závorku Martynek, puk se mu však zamotal mezi brusle a bylo po šanci.

Závorka se vyznamenal hned v úvodu druhé části, nejprve lapil Hüblovu šanci a následně si poradil i s Jánského dorážkou. Jánský se branky nedočkal ani v 25. minutě, kdy se mu podařilo dotlačit puk za karlovarského gólmana, ale sudí branku neuznali kvůli faulu na brankáře.

V další šanci selhal Ručinský, který nedokázal trefit odkrytou branku. Na druhé straně se ihned z trestné zapojil do hry Štals, vsítil branku, ale ani ta nebyla uznána, Lotyš si pomohl vysokou holí.

V polovině utkání prověřil ranou od modré Francouze Harant, ale domácí brankář byl pozorný. V 35. minutě našel Pavelka Piroše, ten ale nedokázal trefit prázdnou branku. Mrzet ho to ale dlouho nemuselo, o pár vteřin později se totiž trefil podruhé Hübl a zvýšil na 2:0. A pro Severočechy bylo ještě veseleji, když ještě ve druhé části přidal třetí branku Zeman.

Třetí část začala být zajímavá až ve své druhé polovině, nejprve si Závorka poradil s Trávníčkovým nájezdem, poté ale nestačil na Ručinského střelu švihem z mezikruží. V závěru utkání upravil na konečných 5:0 Lukeš, který krásně vymetl šibenici hostující branky.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahránky: 1. Hübl, 36. Hübl (Jánský, Lukeš), 39. Zeman (Trávníček), 54. Ručinský (Hübl), 58. Lukeš (Kubát). Rozhodčí: Hradil, Šír - Charvát, Gebauer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4856.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Zeman, Sklenička, Pavelka, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Karlovy Vary: Závorka - Tomeček, Sičák, Rohan, Redlihs, Harant, Šmach - Duda, R. Hruška, Štals - D. Hruška, Balán, Vachovec - Tomeček, J. Kverka ml., R. Pšurný - Gorčík, Skuhravý, Heizer. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články