Hlavní obsah

Tohohle člověka ani nebudu komentovat, utrousil Hlinka po konfliktu s Hollwegem

Praha

Hned v prvním kole nové sezóny na Spartě dal o sobě znovu vědět. Nejprve v první třetině, kdy Ryan Hollweg obětavými zákroky zastavil při dvojnásobném oslabení Plzně několik střel domácích, a pak i čtyři minuty před koncem duelu. Po šarvátce s Jaroslavem Hlinkou a následně i Martinem Réwayem dostal za hrubost trest ve hře a utkání nedohrál. Automaticky tak má stopku i na nedělní souboj s Litvínovem. „Tohohle člověka radši nebudu ani komentovat. Ten je trošku někde jinde,“ utrousil na Hollwegovu adresu Hlinka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Ryan Hollweg během utkání playoff Tipsport extraligy mezi HC Škoda Plzeň a HC Verva Litvínov.

Článek

„Začalo to už za naší bránou. Čekal jsem od něj střet, jenže on se sklonil a skočil mi pod nohy. Tak nevím, jestli se tohle dělá v zámoří," kroutil hlavou Hlinka, který se po jednatřicetiletém Američanovi hned ohnal hokejkou. „V tu chvíli mi taky ruply nervy a měl jsem trošku červený oči," přiznával centr první útočné formace Sparty.

Oba hráči se pak dál pošťuchovali, Hlinka dostal pěstí do obličeje a na pomoc mu přišli jeho spoluhráči. Vše pak vyvrcholilo potyčkou u střídačky domácích, ve které Hollweg povalil k ledu Martina Réwaye.

Hlinku těšilo, že se jej parťáci zastali. Nečekal ale, že tak učiní zrovna ani ne osmdesátikilový Réway. „Překvapilo mě, že se mě zastával ten nejmenší na ledě. Dva nejlehčí hráči z mančaftu jsme Hollwegovi asi nebyli nejlepším soupeřem," usmál se Hlinka.

Ďalogovi dvě branky přidají na sebevědomí

„Šarvátky k hokeji patří, ale k Hollwegovi se opravdu radši nebudu vyjadřovat," dodal Hlinka o raubíři, který v uplynulých dvou sezónách v dresu Plzně nasbíral v 72 utkání 220 trestných minut. „Jarda je náš nejlepší útočník a takového hráče musíme chránit. Hned jsme dva tři hráči skočili na led, protože Jarda úder od Hollwega nečekal," vysvětloval obránce Sparty Marek Ďaloga.

Právě on měl velký podíl na tom, že Holešovičtí v prostřední části třemi góly otočili nepříznivý výsledek a nakonec vyhráli 3:1. Pětadvacetiletý Slovák, který do klubu přišel před sezónu z Pardubic, skóroval dvakrát. „Jasně že mě to těší, kdo by z toho neměl radost. Přidá mi to na sebevědomí, na druhou stranu se teď ale ode mě bude víc čekat a je potřeba v tom pokračovat.

Ďaloga přitom nebyl daleko od hattricku, svou třetí šanci ale neproměnil. „Hattrick by byl pěkný, ale je to jedno. Důležitější jsou tři body. Bylo to těžké, všichni čekali, že to zvládneme. Nakonec se nám to podařilo, i když po obdrženém gólu jsme byli takoví nervózní. Pokud ale k dalším zápasům přistoupíme jako k tomu pátečnímu, bude to dobré," myslí si bez šesti centimetrů dvoumetrový zadák.

Reklama