Hlavní obsah

Vrátil se tam, kde vyrůstal. Se sparťany se pošťuchoval, pak Simon litoval zbytečných gólů

Praha

Mohl zůstat ve Spartě, ve které hokejově vyrostl a před dvěma lety v ní nakoukl do seniorské extraligy, jenže s ohledem na progres ve své kariéře tak neučinil. Dvacetiletý hokejový útočník Dominik Simon vycítil, že v pražském klubu by se jen stěží probojoval do prvních dvou útočných řad, a tak v létě podepsal Plzni. V jejím dresu se na Spartu vrátil hned v úvodním kole, když v centru prvního útoku nastoupil s Kratěnou a Pletkou. Po prohře 1:3 mu ale návrat do Holešovic zhořkl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dominik Simon (vlevo).

Článek

Jak svůj návrat na Spartu hodnotíte?

Protože jsme prohráli, tak pozitivně rozhodně ne. Přitom jsme začali dobře, dali první gól. Jenže pak jsme udělali pár chyb, dostali zbytečné góly a už to šlo s námi z kopce. Prostě takový ustrašený zápas z obou stran.

Co se vám honilo hlavou, když jste do Holešovic přijel jako hráč soupeřova týmu?

No bylo to zajímavý... Za áčko Sparty jsem sice hrál jenom dva roky, ale v klubu jsem od svých deseti let, což je docela dlouhá doba.

Byl jste proto před zápasem nervózní?

Trošku určitě, ale šlo spíš o zdravou nervozitu. S bývalými spoluhráči jsme se před zápasem ze srandy trochu pošťuchovali, ale jak utkání začalo, nechali už jsme to být.

S úvodním buly už z vás nervozita spadla?

To už jsem byl celkem v klidu. Akorát mě mrzí, že to nedopadlo líp, že nám tam toho víc nespadlo. Ale nevadí, zápasů bude ještě dost.

I přes porážku se ale zdálo, že vaše souhra s křídly Kratěnou a Pletkou funguje...

Kluci mi parádně pomáhají, jsou to neskuteční hráči. Mám štěstí, že s nimi hraju. Šancí si vytváříme dost, ale občas to překombinujeme. Měli bychom víc střílet a v koncovce být klidnější.

Nepřekvapilo vás, že na utkání dorazilo jen pět tisíc fanoušků?

Čekal jsem, že jich přijde víc. Ale i tak jsem si to na Spartě moc užíval.

Reklama

Související témata: